ledenadežela - Vstopnice ©

LEDENA DEŽELA

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Ledena dežela – spektakularna razstava  ledenih skulptur v praznični Ljubljani!


Ducat  izjemnih mednarodnih lednih umetnikov je mesec dni klesalo, žagalo, izrezovalo, brusilo in gladilo  rekordnih 60 ton ledenih blokov. Nastale so izjemne ledene kreacije. Večina ledenih skulptur je iz zamrznjene vode, nekaj odtenkov pa je izdelanih iz zamrznjenega mleka. Nekatere skulpture merijo v višino tudi do 3 metre in so povezane v ledeno zgodbo. 


Letošnja ledena zgodba temelji na zgodovini Ljubljane. V Ledeni deželi boste našli koliščarje, Rimljane in tudi znamenito Plečnikovo arhitekturo. Pravljičnost novoletnega časa bo dodal ledeni zmaj -  tokrat v steampunk izvedbi, usedli se boste lahko tudi v ledeni starinski avto ali pa se slikali na pravi rimski bojni kočiji – iz ledu, seveda J.   Ledena dežela ima tudi pravi ledeni bar, da se boste pogreli ob vroči čokoladi, dišečem kuhanem vinu ali čaju. Za najmlajše in mlade po srcu smo poskrbeli za zabavo na najdaljšem, kar 5-metrskim ledenem toboganu!


Obisk Ledene dežele v adventnem času,  bo  dodal pravo čarobnost decembrskem vzdušju. Ledena dežela je namenjena vsem generacija. Uživali bodo ljubitelji umetnosti, družine, seniorji in vsi ljubitelji lepega. Ker je Ledena dežela v pokritem objektu, jo lahko obiščete v vseh vremenskih razmerah.  Razprostira se na 200m2, v prostoru pa je stalna temperatura  -4 celzija, zato se toplo obujte in oblecite. Za bolj »zmrzljive« pa imamo na vhodu tudi toplotna ogrinjala.