Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

LAIBACH

Laibach se po dolgem času vrača v Marburg!

Kultna skupina, ki ne potrebuje posebne predstavitve, predstavlja svoj dvajseti studijski album, ki nosi ime "Also Sprach Zarathustra”. Svojo najnovejšo mojstrovino je umetniški kolektiv prvotno ustvaril za gledališko predstavo Tako je govoril Zaratustra, temelječo na najpomembnejšem delu slovitega filozofa Friedricha Nietzscheja. 
Po zmagoslavni osvojitvi Severne Koreje, ovekovečeni tudi v zelo odmevnem filmu Liberation Day, se zasedba Laibach vrača okupirati domača tla.

Na dan boja proti okupatorju, ponovno zaseda Maribor, natančneje kino Udarnik.

V skoraj osemdesetletni zgodovini se je v kinu odvrtela večina velikih filmov svetovne produkcije, vključno z občasnimi večeri, na katere so vabili filmske avtorje. V času največjega razcveta kinemtaografije so bile tudi po »pol kilometra dolge vrste« za vstopnice. 

Čas je, da se na praznik, ki je posvečen boju za obstoj lastne kulturne identitete vprašamo, kaj se dogaja z le to? Kot vemo Laibach preko svoje prepoznavne izraznosti reciklira znane množične in manj množične kulturne pojave, zasidrane v našem kulturnem spominu in jih vzame za svoje ter jih pokaže v novem kontekstu.
Album "Also Sprach Zarathustra" je The Quietus opisal kot spektakularen in sublimen, morda celo kar zasedbin magnum opus. S hvalo ne skoparijo niti drugi mediji – PopMatters bi nove kompozicije recimo uporabil kar za spremljavo naslednjega filma Davida Fincherja, Mojo je ploščo označil za “100 % Laibach”, Wiener Zeitung pa je zapisal preprosto “Laibach je zakon,” če omenimo le nekatere.

Be there or be square!

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

ELEVENELEVEN d.o.o.

Cankarjeva ulica 35

2000 Maribor