LAIBACH: Love Is Still Alive - Nakup vstopnic

LAIBACH: Love Is Still Alive

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Zaradi velikega zanimanja najavljamo dodatni koncert Laibach: Love Is Still Alive!

V Šiško se po odmevni evropski turneji z novim materialom vračajo legendarni Laibach. Njihovi nastopi v naši dvorani so praviloma razprodani, zato priporočamo čim zgodnejši nakup vstopnice.

Laibach so januarja pri založbi Mute objavili nov EP Love Is Still Alive, ki je nastal v interakciji z albumom originalne filmske glasbe, ki so jo pripravili za znanstvenofantastično komedijo Iron Sky: The Coming Race (2019) in ki bo prav tako ugledal luč sveta aprila letos pri Mute. V glasbenem smislu je novi EP potovanje skozi nekatere »vesoljske« glasbene zvrsti zadnjih desetletij.

Za nameček so Laibach letos objavili tudi popolnoma nov album, Sketches of the Red Districts, kjer se spet dotaknejo svoje »industrijsko-eksperimentalne« preteklosti. Odobravajoče recenzije EP-ja, albuma in tudi priredbe predapokaliptične skladbe »The Future«, s katero so se poklonili Leonardu Cohenu, potrjujejo, da je zasedba še vedno ena najpomembnejših in najbolj vitalnih zasedb ne le v Sloveniji, temveč na celem svetu.

Oktobra 2022 so Laibach pričeli s prvim delom evropske koncertne turneje Love Is Still Alive in odigrali deset koncertov, drugi del s 13 koncerti pa se je začel januarja letos. Njihovi nastopi so ocenjeni v superlativih, v sklopu turneje pa bo skupina nastopila tudi v Ljubljani, in sicer 21. aprila v Kinu Šiška.

“To je zora tretjega tisočletja človeštva. Planet Zemlja, ki smo ga nekoč poznali kot naš dom, je zdaj le mrtva skala, ki lebdi v vesolju, uničena zaradi vojn, pandemij in vsega zla, ki so ga povzročili ljudje. Uničena je tudi Luna, ki je nekoč služila kot odskočna deska v širno vesolje, kasneje pa se je spremenila v zatočišče za zadnje preživele Zemljane. Zdaj ostanki človeštva tavajo po vesolju na enem samem vesoljskem plovilu, ki nosi nekaj maloštevilnih srečnežev rešenih pred kataklizmo. Odpravljajo se na Mars, kjer naj bi nekoč že bilo življenje. Morda so izgubili svojo zgodovino in svoj planet, a dokler imajo kanček upanja in vodilno rdečo luč, ki jih vodi v temi, bodo pogumno šli tja, kamor ni šel še nihče – vse dokler je ljubezen še vedno živa.”

Organizacija: Kino Šiška.