Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

KVINTET VINTGAR 5 let

gosti: Prifarski muzikanti

 

1. tenor: Maks Marion

2. tenor in umetniški vodja: Luka Černe

bariton: Ambrož Černe

basbariton in predsednik: Andrej Černe

bas: Matej Kocen

 

Prvo petletje bomo člani Kvinteta Vintgar obeležili s slavnostnim koncertom, ki bo 26. januarja 2019 ob 19.30 v Kinodvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah. V paleto tematskih sklopov od slovenskih ljudskih do umetnih iz različnih obdobij bodo svoj odtenek dodali tudi glasbeni gostje: Prifarski muzikanti.

Njihova prva vidnejša nagrada je iz Regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb, ki je potekalo 15. novembra 2015 v Logatcu. (Organizator: Javni sklad Republike Slovenije za Kulturne dejavnosti)

Prejeli so zlato priznanje in 85 točk, poleg tega pa še 3 posebna priznanja za:

- najbolj obetavno zasedbo večera, 

- najboljšo malo zasedbo večera

- najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja 19. stol. (Max Reger: Das lieben brigt gross freud).

S tem so si odprli vrata na državno tekmovanje "Naša pesem", ki je potekalo med 22. in 24. aprilom 2016 v Unionski dvorani v Mariboru. Prejeli so srebrno plaketo.

11. novembra 2018 so se udeležili Regijskega tematskega koncerta Sozvočenja 2018 v Škofji Loki (Gorenjska regija). Prejeli so glavno nagrado, s katero so se uvrstili na sklepni koncert zmagovalcev iz vseh regij. Koncert, ki bo posvečen obeležitvi svetovnega dneva zborovskega petja bo 8. decembra 2018 v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

GLEDLAIŠČE TONETA ČUFARJA JESENICE

Trg Toneta Čufarja 4

4270 Jesenice