KURT VILE & THE VIOLATORS - Nakup vstopnic

KURT VILE & THE VIOLATORS  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

Eno največjih imen sodobnega indie rocka in psihedelije, Kurt Vile, končno prihaja v Šiško! Priznani in oboževani izvajalec bo ob podpori svojega benda predstavil svoj značilno ležerni zvok s tako poznanim starim kot razburljivim novim materialom, vključno z najnovejšo ploščo (watch my moves).

ZA FENE: The War On Drugs, Kevin Morby, Mac DeMarco …

V Philadelphii živeči psych-pop glasbenik Kurt Vile se je že s svojimi prvimi CD-R-ji hudomušno oklical za "konstantnega hitmejkerja iz Phillyja". Vile, izjemno cenjen na račun sposobnosti pisanja pesmi, sproščenega, psihedeličnega zvoka in introspektivnih besedil, je bil eden od ustanovnih članov skupine The War On Drugs, preden je pozneje krenil na svoje. Po uspehu z albumi, kot je Smoke Ring for My Halo, eden najboljših albumov leta 2011, se je izstrelil v višave z albumom Wakin on a Pretty Daze iz leta 2013 in uspešnico »Pretty Pimpin«. Uspeh ga je popeljal na znamenite odre in festivale po vsem svetu ter vodil do sodelovanj z izvajalci, kot sta Courtney Bartnett in Dinosaur Jr.


Vileov zadnji album (watch my moves) izkazuje nadarjenost tega pevca, tekstopisca, multi-inštrumentalista in producenta. Plošča je mešanica doživete in meditativne glasbe, pri čemer so vsa besedila destilirana v aforizme, vsak razcvet distorzirane kitare ali mrmrajočega sinta pa prispeva k »scvrtemu« pop zvoku. Skladbe, kot je blažena »Mount Airy Hill (Way Gone)«, razkrivajo Vileov nov melodični zasuk ter njegovo osupljivo zmožnost kristaliziranja trenutkov v besedilih, album pa vključuje tudi sodelovanja z glasbeniki iz različnih žanrov, npr. Cate Le Bon in Jamesom Stewartom iz Sun Ra Arkestra.

Z Vileovim prepoznavnim vokalom in prefinjenim ubiranjem kitarskih strun, podprtim s čvrstimi ritmi skupine The Violators, so njegovi nastopi v živo znani po surovi energiji in

Organizacija: Kino Šiška.