KURENTOVANJE 2023 - Vstopnice

KURENTOVANJE 2023  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

63. MEDNARODNI PUSTNI FESTIVAL

Kurentovanje 2023

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin. Celoto zaokroži dih jemajoča kulisa Ptuja, starega mesta novih doživetij, v katerem življenje med festivalom poteka skozi izvirne like domišljije. V sklopu kurentovanja se bodo tudi letos odvili številni koncerti. Na desetih dogodkih med 3. in 20. februarjem 2023 se bomo zabavali z več kot 20 različnimi glasbenimi izvajalci. Koncertno dogajanje bo letos postavljeno v Karnevalsko dvorano v prostorih večnamenske dvorane Campus Sava Ptuj.

Na letošnjem Kurentovanju v večnamenski »KARNEVALSKI« dvorani Campus Sava Ptuj bodo na desetih dogodkih nastopili številni domači in tuji glasbeniki.


Petek, 3. februar 2023, ob 20. uri

OTVORITVENI KONCERT

- CECA

- PREDSKUPINA + DJ

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Na uvodnem večeru tokratnega Kurentovanja bo za zabavo poskrbela ena izmed najpomembnejših predstavnic srbske popularne glasbe in simbol turbo folk glasbe Svetlana Ražnatović, bolj znana po vzdevku Ceca. Na glasbeni sceni je prisotna že vse od leta 1987, v tem času pa je izdala že 18 glasbenih albumov in 10 glasbenih kompilacij. V svoji karieri je krasila naslovnice vplivnih evropskih in svetovnih medijev, med njimi tudi The New York Timesa. Je dobitnica številnih glasbenih nagrad, za njo pa je že več kot deset koncertnih turnej, od tega kar pet evropskih in dve svetovni. Tudi v Sloveniji je bila večkrat umeščena na lestvice najbolj iskanih oseb na spletu, njeni koncerti pri nas pa so vedno razprodani.


NA VOLJO JE TUDI KARNEVALSKA FESTIVALSKA VSTOPNICA – V CENO JE VKLJUČEN VSTOP NA VSE PRIREDITVE.

ZA REZERVACIJE VIP MIZE & SUPER VIP MIZE PIŠITE NA: karnevalska@campus.si

LOKACIJA KONCERTOV: KARNEVALSKA DVORANA – DVORANA CAMPUS SAVA PTUJ

Sobota, 4. februar 2023

ROCK VEČER – več informacij kmalu

Petek, 10. februar 2023

GALAMA VEČER – več informacij kmalu

Sobota, 11.februar 2023

SLOVENSKI VEČER – več informacij kmalu

Torek, 14.februar 2023

VALENTINOV KONCERT – več informacij kmalu

Sreda, 15.februar 2023

OTROŠKA ZABAVA – več informacij kmalu

Petek, 17.februar 2023

KURENTANC – več informacij kmalu

Sobota, 18. februar 2023

PUSTNA SOBOTA – več informacij kmalu

Nedelja, 19. februar 2023

PUSTNA NEDELJA – več informacij kmalu

Ponedeljek, 20. februar 2023

MILLENIUM NIGHT – več informacij kmalu