KURENTOVANJE 2023 - Nakup vstopnic

KURENTOVANJE 2023

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

63. MEDNARODNI PUSTNI FESTIVAL

Kurentovanje 2023

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin. Celoto zaokroži dih jemajoča kulisa Ptuja, starega mesta novih doživetij, v katerem življenje med festivalom poteka skozi izvirne like domišljije. V sklopu kurentovanja se bodo tudi letos odvili številni koncerti. Na devetih dogodkih med 3. in 19. februarjem 2023 se bomo zabavali z več kot 20 različnimi glasbenimi izvajalci. Koncertno dogajanje bo letos postavljeno v Karnevalsko dvorano v prostorih večnamenske dvorane Campus Sava Ptuj.

Na letošnjem Kurentovanju v večnamenski »KARNEVALSKI« dvorani Campus Sava Ptuj bodo na devetih dogodkih nastopili številni domači in tuji glasbeniki.

Petek, 3. februar 2023, ob 20. uri

OTVORITVENI KONCERT

- CECA

- PREDSKUPINA

- DJ

Ceca

Na uvodnem večeru tokratnega Kurentovanja bo za zabavo poskrbela ena izmed najpomembnejših predstavnic srbske popularne glasbe in simbol turbo folk glasbe Svetlana Ražnatović, bolj znana po vzdevku Ceca. Na glasbeni sceni je prisotna že vse od leta 1987, v tem času pa je izdala že 18 glasbenih albumov in 10 glasbenih kompilacij. V svoji karieri je krasila naslovnice vplivnih evropskih in svetovnih medijev, med njimi tudi The New York Timesa. Je dobitnica številnih glasbenih nagrad, za njo pa je že več kot deset koncertnih turnej, od tega kar pet evropskih in dve svetovni. Tudi v Sloveniji je bila večkrat umeščena na lestvice najbolj iskanih oseb na spletu, njeni koncerti pri nas pa so vedno razprodani.

Sobota, 4. februar 2023

ROCK VEČER

- SIDDHARTA

- LETEĆI ODRED

- DJ

Siddharta

Skupina Siddharta zagotovo predstavlja eno izmed največjih imen slovenske glasbe, saj so na sceni prisotni že vse od leta 1995. Kljub temu, da se žanrsko uvrščajo med alternativni rock, so uspeli s svojo glasbo navdušiti širši spekter publike. Številni njihovi hiti, kot so Pot v X, Samo edini, Na soncu, Platina in drugi pa so se tako močno zasidrali med različne generacije poslušalcev. Njihovi koncerti so še vedno in vedno znova razprodani, vstopnice pa prava vroča roba.

Leteći odred

Sanjao sam moju Ružicu, Večeras je dušo rođendan tvoj, Od Prevlake do Dunava, Hej lutkice in drugi hiti hrvaške pop rock zasedbe iz Osjeka še danes skrbijo za najboljše nostalgične zabave. Ustanovni član zasedbe je bil leta 1992 Denis Dumančić, ki se podpisuje tudi pod večino hitov in s svojim glasom že več kot trideset danes navdušuje možice oboževalcev.

Petek, 10. februar 2023

GALAMA VEČER

- DRAŽEN ZEČIĆ

- MAMBO KINGS

- AKTUALOVA GALAMA

Dražen Zečić

Eden izmed največjih zvezdnikov hrvaške glasbene scene Dražen Zečić velike uspehe žanje tudi v Sloveniji. Morda je razlog za to ravno njegova ljubezen do Slovenije in slovenskih oboževalcev, ki je tako na koncertih kot intervjujih ne skriva. Pohvali se lahko z razprodanimi športnimi dvoranami po vsej Sloveniji. Obiskovalce bo zagotovo navdušil s svojimi velikimi uspešnicami kot tudi so: Nitko nema dva života, Vladarica, Sokole, Kad preko mora in mnoge druge.


Mambo Kings

Skupina Mambo Kings je v karieri nanizala velike uspešnice in zimzelene pesmi, kot so Romeo in Julija, Balerina, Preveč je lepih deklet, Palme in valovi, Preko Beograda do Ljubljane … Na glasbenih odrih pa s svojo neverjetno pozitivno glasbeno energijo za zabavo skrbijo že več kot 25 let.


Aktualova galama

Za pravo fešto pa bo zagotovo poskrbela tudi največja radijska oddaja, ki s svojim show programom gostuje po Sloveniji. Tokrat prvič prihaja v Ptuj – Aktualova galama. Pod Aktualovo galamo se podpisujeta Dean on the Mike in Anita Gošte ter zmeraj poskrbita, da v dobri družbi prej ali slej tudi "zadžuskate".

Sobota, 11. februar 2023

SLOVENSKI VEČER

Kingston

Hej, "Pazi na Korake", saj "Cela ulica nori"! Vroča in nepozabna zabava, ki je preprosto ne smete zamuditi. Skupina Kingston je bila ustanovljena leta 1994 in vse od svojega obstoja do danes skrbi za nepozaben žur, kjer koli se pojavi. Odlikujejo jo različni žanri, ki so se spreminjali skozi različna obdobja od popa, raggaeja in latino glasbe ter so dolga leta veljali za nepogrešljivi del maturantskih izletov. Vzemi vse, Mene luna nosi, Plesati na soncu, Tri prste tekile, Mi delamo galamo in mnoge druge bomo zagotovo slišali tudi na Slovenskem večeru 63. Mednarodnega pustnega festivala Kurentovanje 2023.


Saša Lendero

Levinja, Metulj, Luna, to je le nekaj idej za letošnje pustne šeme in med drugim tudi skladb zmeraj odlične Saše Lendero. Saša je svojo karierno pot začela že leta 1997, vmes večkrat nastopila v oddaji za izbor za pesmi evrovizije ter tako v svojo diskografijo nanizala kar nekaj uspešnih hitov, na katere poplesujemo tudi danes. Med najbolj znanimi so zagotovo Mama mia, Hej, daj tekilo, Ne grem na kolena, Mandoline, Ljubim cigana Jana in številne druge.


Polkaholiki

Oder in množico bodo zagotovo dodobra ogreli tudi mladi navihani fantje, ki so se na slovenski glasbeni sceni pojavili leta 2019, pod skupnim imenom Polkaholiki. Matic, Gašper, Žiga in Rene ustvarjajo glasbeni žanr, ki sicer ni klasično priljubljen med mladimi, saj vsebuje elemente narodnozabavne glasbe. A s premišljenimi "predelavami" in priredbami popularnih skladb, ki so jim dodali ritme polke, niso navdušili samo slovenske publike, temveč so uspeli po celotnem Balkanu. Polkaholiki danes tako zabavajo staro in mlado. Zagotovo med bolj odmevnimi skladbami so Lučke, ki so na youtubu dosegle že preko 5 milijonov ogledov, zagotovo pa se spomnite tudi skladb Sekirca v med, Ljubljena in Povej, povej.


Petkova pumpa

Brez Petkove pumpe preprosto ni vikenda! Kaj je boljšega, kot pa se v petek zvečer, ko si po napornem tednu končno lahko oddahnemo, prižgati radio in se prepustiti zabavi z največjo slovensko radijsko veselico. Nina Cestnik in DJ Boštjan zmeraj znova poskrbita za zabavo, zdaj se boste v njuni družbi lahko zabavali tudi na Kurentovanju 2023.

Torek, 14. februar 2023

VALENTINOV KONCERT

- TOMISLAV BRALIĆ IN KLAPA INTRADE

Tomislav Bralić in Klapa Intrade

Valentinov večer bo popoln v družbi hrvaškega glasbenika Tomislava Bralića in njegove klape Intrade. Gre za eno najbolj priljubljenih in večkrat nagrajenih hrvaških klapskih skupin. Za romantično vzdušje bodo poskrbeli z uspešnicami, kot so Zora bila, Kada jednom odem, Ne mogu te prestat jubit, Karta ljubavi in s številnimi drugimi.

Sreda, 15. februar 2023

OTROŠKA ZABAVA

- ČUKI

- RIBIČ PEPE

Tudi letos bo na karnevalu poskrbljeno za tradicionalno otroško rajanje skupaj s Čuki in Ribičem Pepetom.

Čuki so si kljub dolgoletni prisotnosti na sceni in številnim uspešnicam najodmevnejši projekt prislužili ravno z otroško pesmijo Ko ko ko, ki ima na kanalu YouTube že več kot 11 milijonov ogledov in je tudi slovenski videospot z največ ogledi. Seveda pa mlado in staro navdušujejo tudi s številnimi drugimi glasbenimi uspešnicami, ki se vrstijo druga za drugo. Med njimi je zagotovo tudi uspešnica Ribič Pepe, posneta za istoimensko oddajo, katere avtor je Čuk Jože Potrebuješ. Ravno Ribič Pepe se bo s svojim Kakadujem pridružil skupini, skupaj pa bodo poskrbeli za nepozabno pustno rajanje za naše najmlajše.


Petek, 17. februar 2023

KURENTANC

Magnifico

Robert Pešut, znan po psevdonimu Magnifico, sin Belokranjke in srbskega očeta, zagotovo velja za kultno glasbeno osebnost, ki je ne pozna samo Slovenija, temveč tudi države bivše Jugoslavije. Svojo glasbeno pot je začel leta 1990, s skupino U'redu, nato pa nadaljeval s solistično kariero. Do danes so številne njegove skladbe postale skoraj da slovenske zimzelene uspešnice, npr. Silvija, Kdo je čefur, Hir aj kam hir aj go ... Magnifico skoraj jubilejno že 18. let zapored 25. decembra prireja legendarne koncerte. Tradicijo je začel na koncertni turneju Tour de l'amour v Beogradu in jo lani zaključil v ljubljanskih Stožicah, z najdaljšim koncertom v karieri. Tokrat lahko z Magnificom užijete ljubezen, ogrejete srca in preženete temo in sneg tudi na Kurentovanju 2023.


Rok'n'band

Kdo ne pozna skladb, kot so Jagode in čokolada, Nina, Ostani še minuto? Rock'n'band je glasbena skupina, ki jo je Rok Ferengja ustanovil leta 1995. Kot pravijo, navdih črpajo iz glasbe v petdesetih letih in njenih najodmevnejših izvajalcev. Rok'n'band se lahko pohvalijo z večkrat razprodano veliko dvorano v Cankarjevega doma. Ob 70-letnici Elvisa so se fantje slednjemu poklonili s koncertom "Tribute to Elvis", kasneje pa posneli tudi istoimenski album. Zaplešite in preženite zimo v ritmih rock glasbe petdesetih let, se nežno zazibajte ob skladbi Vedno bom le tebe ljubil in svojim prijateljem zabičajte: "Ostani še minuto".


Petek, 18. februar 2023

PUSTNA SOBOTA

- JASMIN STAVROS

- NATALIJA VERBOTEN

- GADI

- BURYANA

Jasmin Stavors

Absolutni kralj zabav, starosta hrvaške glasbene scene Jasmin Stavros, že več kot 50 let navdušuje na glasbenih odrih tako na Hrvaškem kot tudi po državah nekdanje skupne države. Ptuj bo na noge spravil z uspešnicami, kot so Dao bi' sto Amerika, Umoran sam, Kad se prijatelji rastaju …


Natalija Verboten

Slovenska pevka Natalija Verboten nikoli ne izpusti priložnosti za dobro zabavo, in to že vse od leta 1996, ko je stopila na samostojno glasbeno pot. Njene pesmi so vedno del dobrih žurov, med njenimi največjimi uspešnicami pa so pesmi Zate na Triglav, Rdeč ferrari, Dva policaja in nekoliko bolj sveži Me še ljubiš, Ljubim.


Gadi

Skupina Gadi predstavlja mlajšo generacijo narodno-zabavnih in zabavnih skupin, ki že več kot desetletje krojijo slovenski glasbeni prostor. Do zdaj so izdali tri albume (Poslovni oglas, Malo, malo še, Ne grem domov). Skupno so izdali že več kot 50 skladb in posneli več kot 25 videospotov. Vsi so tudi avtorsko podkovani, saj poleg tega, da so avtorji in soavtorji večine svojih skladb, ustvarijo tudi veliko skladb za druge izvajalce.


Buryana

Danijela Burjan, v glasbenem svetu poznana pod imenom Buryana, svoje atribute skriva tudi v slovenskem svetu manekenstva, saj se je uvrstila v svetovni finalni izbor za Miss Earth. Simpatična pevka, ki prihaja iz Štajerske, se je na glasbenih odrih prvič pojavila leta 2018, v tem času pa izdala številne avtorske skladbe, remikse in duete. Med skladbami boste zagotovo prepoznali njene uspešnice Ajde mali, vozi, Vidi se, Vino sladko in Pijana noč.


Nedelja, 19. februar 2023

PUSTNA NEDELJA

- Skupina CHICAS

- Skupina SMILE

- PETKOVA PUMPA

Skupina Smile

Tričlanska zasedba Smile iz okolice Ptuja bo s svojo neutrudno energijo poskrbela za pravo zabavo in žur, ki bo odlično zaokrožil nedeljski večer.


Skupina Chicas

Skupino Chicas sestavljajo simpatična dekleta, ki se uvrščajo med žensko narodnozabavno skupino, ki zmeraj pripravi vrhunski žur na velikih dogodkih kot je Kurentovanje 2023, diskotekah in na veselicah. Zase pravijo, da so glasebenice z isto vizijo - širiti pozitivno energijo in vrhunsko glasbo. Tako boste uživali v bogatem repertoarju, ki bo začinjen s slovenskimi, hrvaškimi in angleškimi hiti. Med avtorske pesmi se uvrščajo skladbe Aplavz za te, Rabim gin, Viski, Nocoj s teboj in mnoge druge.


Petkova pumpa

Brez Petkove pumpe preprosto ni vikenda! Kaj je boljšega, kot pa se v petek zvečer, ko si po napornem tednu končno lahko oddahnemo, prižgati radio in se prepustiti zabavi z največjo slovensko radijsko veselico. DJ Boštjan zmeraj znova poskrbi za zabavo, zdaj se boste v njegovi družbi lahko zabavali tudi na Kurentovanju 2023.

NA VOLJO JE TUDI KARNEVALSKA FESTIVALSKA VSTOPNICA – V CENO JE VKLJUČEN VSTOP NA VSE PRIREDITVE.

ZA REZERVACIJE VIP MIZE & SUPER VIP MIZE PIŠITE NA: info@eventim.si

LOKACIJA KONCERTOV: KARNEVALSKA DVORANA – DVORANA CAMPUS SAVA PTUJ