kurentovanje 2022 - Vstopnice

KURENTOVANJE 2022

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

[ OBVESTILO ORGANIZATORJA ]
Spoštovani kupci!
KURENTOVANJE 2022 | 11. 2. – 28. 2. 2022 | PTUJ | PRESTAVLJENO
Radio Tednik Ptuj že desetletja goji izjemno povezanost z lokalnim prebivalstvom s prefinjenim posluhom za kulturo, ki je v naši regiji res ne manjka. Upamo si trditi, da Spodnje Podravje z biserom - mestom Ptuj, nudi enormne možnost razvoja v turistično-gospodarskem, pa tudi kulturnem smislu. To dvoje je moč zelo dobro povezati. Naš medij to dokazuje z več kot petdesetletnim delom v organizaciji največjih dogodkov v tem delu Slovenije.
V tej maniri smo, zelo ambiciozno, zasnovali triletni plan komercialnega dela Kurentovanja. Žal se prvi del, začetek naše triletne poti, na tej točki prestavlja za eno leto. Zdravje vseh postavljamo na prvo mesto in jasno je, da zaradi epidemioloških razmer zabavnega dela Kurentovanja ni mogoče varno izpeljati.

A vendar so temelji postavljeni. Temelji, kjer bomo lahko s pomočjo naših partnerjev Kurentovanje kot celoto povzdignili na povsem drug nivo. Nivo, kjer bodo vsi v Sloveniji in širše, z željo po pristnem doživljanju kulture, kulturne dediščine in etnografije želeli obiskati Spodnje Podravje. Nivo, kjer ključne vloge ne bo več odigralo ime glasbenika na odru, ampak pristno doživljanje karnevalskega vzdušja in druženja. Ta premik v miselnosti se mora zgoditi v mestu, na povorkah, pa tudi v Karnevalski dvorani. Vsem, ki to želijo, mora biti omogočeno biti del Kurentovanja. Tudi v poslovnem smislu. Že kupljene vstopnice za letošnje, zdaj prestavljene dogodke v Karnevalski dvorani, lahko koristite tudi naslednje leto, lahko pa jih vrnete do 1.marca 2022 na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Da bo lažje čakati, pa do takrat vseeno pripravljamo pestro pomlad in poletje na Ptuju.
Že kupljene vstopnice veljajo za naslednje leto. Vračilo vstopnic je možno do 1. 3. 2022.

VRAČILO KUPNINE
SPLETNI KUPCI
Spletni kupci nam na info@eventim.si pošljite številko naročila ali fotografijo kupljenih vstopnic (vidna naj bo črtna koda). Povračila kupnine se uredi na enak način kot je bil urejen nakup (enako plačilno sredstvo).

PRODAJNA MESTA
Kupci vstopnic se oglasite na prodajnem mestu kjer ste kupili vstopnice. S seboj imejte originalne vstopnice. Povračila so možna samo na prodajnih mestih kjer ste opravili dejanski nakup (razen Petrol - lahko obiščete vam najbližji Petrol). Prodajno mesto nam mora poslati zahtevek za preklic vstopnic.
Kupci, ki ste vstopnice kupili na naših lastnih prodajnih mestih Eventima: Kino Šiška ali v Hiši vstopnic Tivoli, boste povračilo prejeli z nakazilom na vaš osebni TRR račun. Na info@eventim.si pošljite vaše podatke z naslovom, številko naročila ali scan računa ali scan vstopnic in številko vašega TRR.


Hvala za razumevanje.


62. MEDNARODNI PUSTNI FESTIVAL

Kurentovanje 2022

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin. Celoto zaokroži dih jemajoča kulisa Ptuja, starega mesta novih doživetij, v katerem življenje med festivalom poteka skozi izvirne like domišljije. V sklopu kurentovanja se bodo tudi letos odvili številni koncerti. Na desetih dogodkih med 11. in 28. februarjem 2022 se bomo zabavali z več kot 20 različnimi glasbenimi izvajalci. Koncertno dogajanje bo letos postavljeno v Karnevalsko dvorano v prostorih večnamenske dvorane Campus Sava Ptuj.

Na letošnjem Kurentovanju v večnamenski »KARNEVALSKI« dvorani Campus Sava Ptuj bodo na desetih dogodkih nastopili številni domači in tuji glasbeniki: Ceca, Parni valjak, CoverLover, Tomislav Bralić in klapa Intrade, Dražen Zečić, Mambo Kings, Aktualova galama, Drugo Dugme, Rok 'n' Band, Buryana, Skupina Smile, Čuki in Ribič Pepe, MI2, Kingston, Jasmin Stavros, Natalija Verboten, skupina Gadi, Alfi Nipič, Zvita feltna, Petkova pumpa, Challe Salle, Joker Out, Nipke.


Petek, 11. februar 2022, ob 20. uri


OTVORITVENI KONCERT


CECA | PREDSKUPINA + DJ

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Na uvodnem večeru tokratnega Kurentovanja bo za zabavo poskrbela ena izmed najpomembnejših predstavnic srbske popularne glasbe in simbol turbo folk glasbe Svetlana Ražnatović, bolj znana po vzdevku Ceca. Na glasbeni sceni je prisotna že vse od leta 1987, v tem času pa je izdala že 18 glasbenih albumov in 10 glasbenih kompilacij. V svoji karieri je krasila naslovnice vplivnih evropskih in svetovnih medijev, med njimi tudi The New York Timesa. Je dobitnica številnih glasbenih nagrad, za njo pa je že več kot deset koncertnih turnej, od tega kar pet evropskih in dve svetovni. Tudi v Sloveniji je bila večkrat umeščena na lestvice najbolj iskanih oseb na spletu, njeni koncerti pri nas pa so vedno razprodani.


Sobota, 12. februar 2022, ob 20. uri


ROCK VEČER


PARNI VALJAK | COVER LOVER | DJ

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Prvo karnevalsko soboto bodo s pesmimi, kot so Sve još miriše na nju, Moja je pjesma lagana in Prokleta nedelja, začinili člani priljubljene hrvaške skupine Parni valjak. Skupina je bila ustanovljena leta 1975, deluje pa še danes. V nasprotju s številnimi drugimi skupinami iz 80. let so že od vsega začetka igrali bolj »mainstream« glasbo, kar jim je prineslo takojšen komercialni uspeh tako na Hrvaškem kot tudi v drugih državah nekdanje Jugoslavije.

Za slovenski rock prispevek bodo poskrbeli člani skupine CoverLover, ki je na sceni prisotna že več kot deset let. Skupino sestavljajo izkušeni glasbeni mački Simon Vadnjal (pevec in kitarist), Aleš Uranjek (bobnar in menedžer), Boris Holešek (bas kitara) in Jernej Trobentar (kitara), ki so znani po tem, da vedno poskrbijo za dober žur.


Ponedeljek, 14. februar 2022, ob 19. uri


VALENTINOV KONCERT


KLAPA INTRADE in TOMISLAV BRALIĆ

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Valentinov večer bo popoln v družbi hrvaškega glasbenika Tomislava Bralića in njegove klape Intrade. Gre za eno najbolj priljubljenih in večkrat nagrajenih hrvaških klapskih skupin. Za romantično vzdušje bodo poskrbeli z uspešnicami, kot so Croatio, iz duše te ljubim, Kada jednom odem, Ne mogu te prestat jubit, Zora bila in s številnimi drugimi.


Petek, 18. februar 2022, ob 20. uri


GALAMA VEČER


DRAŽEN ZEČIĆ | MAMBO KINGS | AKTUALOVA GALAMA

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Eden izmed največjih zvezdnikov hrvaške glasbene scene Dražen Zečić uspehe žanje tudi v Sloveniji. Morda je razlog za to ravno njegova ljubezen do Slovenije in slovenskih oboževalcev, ki je tako na koncertih kot intervjujih ne skriva. Obiskovalce bo zagotovo navdušil s svojimi velikimi uspešnicami kot tudi novimi pesmi, ki so nastale med zaprtjem.

Skupina Mambo Kings je v karieri nanizala velike uspešnice in zimzelene pesmi, kot so Romeo in Julija, Balerina, Preveč je lepih deklet, Palme in valovi, Preko Beograda do Ljubljane … Na glasbenih odrih pa s svojo neverjetno pozitivno glasbeno energijo za zabavo skrbijo že več kot 25 let.

Za pravo fešto pa bo zagotovo poskrbela tudi največja radijska galama – Aktualova galama.


Sobota, 19. februar 2022, ob 20. uri


SLOVENSKI VEČER


DRUGO DUGME | ROK N BAND | SMILE | PETKOVA PUMPA | BURYANA

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Ptujska glasbena skupina Drugo Dugme leta 2022 praznuje že dvajsetletnico obstoja. V svojih nastopih in glasbi želijo nadaljevati melos jugoslovanskih glasbenih zasedb, kot so Bjelo dugme, Parni valjak, Crvena jabuka in drugih, ki so zaznamovale 80. leta prejšnjega stoletja.

Pevka Danijela Burjan, ki ustvarja pod umetniškim imenom Buryana, se je po enoletnem premoru poleti vrnila na glasbeno sceno in občinstvo takoj osvojila s pesmijo Vino sladko. Oktobra pa ji je sledila še pesem Vidi se. Obe sta odraz nje same, njenega ustvarjanja na glasbeni sceni in kot nalašč za dobro karnevalsko zabavo.

Tričlanska zasedba Smile iz okolice Ptuja bo s svojo neutrudno energijo poskrbela za pravo zabavo in žur, ki bo odlično zaokrožil sobotni večer.Sreda, 23. februar 2022


OTROŠKA ZABAVA


ČUKI | RIBIČ PEPE

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Tudi letos bo na karnevalu poskrbljeno za otroško rajanje skupaj s Čuki in Ribičem Pepetom.

Čuki so si kljub dolgoletni prisotnosti na sceni in številnim uspešnicam najodmevnejši projekt prislužili ravno z otroško pesmijo Ko ko ko, ki ima na kanalu YouTube že več kot 11 milijonov ogledov in je tudi slovenski videospot z največ ogledi. Seveda pa mlado in staro navdušujejo tudi s številnimi drugimi glasbenimi uspešnicami, ki se vrstijo druga za drugo. Med njimi je zagotovo tudi uspešnica Ribič Pepe, posneta za istoimensko oddajo, katere avtor je Čuk Jože Potrebuješ. Ravno Ribič Pepe se bo s svojim Kakadujem pridružil skupini, skupaj pa bodo poskrbeli za nepozabno pustno rajanje za naše najmlajše.


Petek, 25. februar 2022, ob 20. uri


KURENTANC


MI2 | KINGSTON | DJ

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Uspešnice, kot so Čista jeba, Pojdi z menoj v toplice, Moja teta Estera, Zbudi me za 1. maj, Črtica, Čakal sn te ko kreten in še bi lahko naštevali rockerske skladbe zasedbe Mi2, vedno znova napolnijo dvorane, kjer nastopajo. Prepričani smo, da ne bo nič drugače niti tokrat, ko bodo zatresli Ptuj in karnevalsko dogajanje.

Za zabavo pa bodo zagotovo poskrbeli tudi člani zasedbe Kingston, ki vedno znova navdušujejo s svojimi pesmimi iz različnih obdobij, ki jih lahko uvrstimo tako v žanr pop, reggae kot tudi latino glasbe. Na svoji več kot 25 let trajajoči glasbeni poti so poskrbeli za številne skladbe za žur, s katerimi so navduševali tako doma kot po svetu. Tokrat bodo za vzdušje poskrbeli v karnevalski dvorani.

Na uvodnem večeru tokratnega Kurentovanja bo za zabavo poskrbela ena izmed najpomembnejših predstavnic srbske popularne glasbe in simbol turbo folk glasbe Svetlana Ražnatović, bolj znana po vzdevku Ceca. Na glasbeni sceni je prisotna že vse od leta 1987, v tem času pa je izdala že 18 glasbenih albumov in 10 glasbenih kompilacij. V svoji karieri je krasila naslovnice vplivnih evropskih in svetovnih medijev, med njimi tudi The New York Timesa. Je dobitnica številnih glasbenih nagrad, za njo pa je že več kot deset koncertnih turnej, od tega kar pet evropskih in dve svetovni. Tudi v Sloveniji je bila večkrat umeščena na lestvice najbolj iskanih oseb na spletu, njeni koncerti pri nas pa so vedno razprodani.


Sobota, 26. februar 2022, ob 21. uri


PUSTNA SOBOTA


GADI | JASMIN STAVROS | NATALIJA VERBOTEN

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Absolutni kralj zabav, starosta hrvaške glasbene scene Jasmin Stavros, že več kot 50 let navdušuje na glasbenih odrih tako na Hrvaškem kot tudi po državah nekdanje skupne države. Ptuj bo na noge spravil z uspešnicami, kot so Dao bi' sto Amerika, Umoran sam, Kad se prijatelji rastaju …

Slovenska pevka Natalija Verboten nikoli ne izpusti priložnosti za dobro zabavo, in to že vse od leta 1996, ko je stopila na samostojno glasbeno pot. Njene pesmi so vedno del dobrih žurov, med njenimi največjimi uspešnicami pa so pesmi Zate na Triglav, Rdeč ferrari, Dva policaja in nekoliko bolj sveži Me še ljubiš, Ljubim.

Skupina Gadi predstavlja mlajšo generacijo narodno-zabavnih in zabavnih skupin, ki že več kot desetletje krojijo slovenski glasbeni prostor. Do zdaj so izdali tri albume (Poslovni oglas, Malo, malo še, Ne grem domov). Skupno so izdali že več kot 50 skladb in posneli več kot 25 videospotov. Vsi so tudi avtorsko podkovani, saj poleg tega, da so avtorji in soavtorji večine svojih skladb, ustvarijo tudi veliko skladb za druge izvajalce.Nedelja, 27. februar 2022, po povorki


PUSTNA NEDELJA


PETKOVA PUMPA | ALFI NIPIČ Z MUZIKANTI | ZVITA FELTNA

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Alfi Nipič je legenda slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe, ki je v 60-letni neprekinjeni glasbeni karieri ustvaril številne glasbene spomine in še več glasbenih uspešnic. Njegova prva uspešnica Silvestrski poljub iz leta 1971 pa zaznamuje vsak praznični december.

Ena najbolj popularnih skupin pri nas, Zvita feltna, je v letu 2019 presegla marsikateri mejnik, a v zadnjih dveh letih vseeno ni počivala na lovorikah. Še naprej so nizali uspešnice za uspešnico, med njimi tudi pesmi Diamant ter Dama in baraba, za katere že komaj čakajo, da jih predstavijo tudi na karnevalskem odru.

Za piko na i nedeljskega dogajanja pa bo poskrbela Petkova pumpa, največja in najbolj divja vseslovenska veselica.


Ponedeljek, 28. februar 2022, ob 19. uri


MILLENIUM NIGHT


CHALLE SALE | JOKER OUT | NIPKE | DJ

Ptuj, Dvorana Campus Sava Ptuj

Challe Salle, eden najpopularnejših glasbenikov pri nas, je v desetih letih kariere posnel že trideset videospotov, za vse pa lahko rečemo, da so skupaj s pesmimi postali pravi hiti na slovenskem glasbenem prostoru. Kjer koli se Challe pojavi, ne more mimo številnih oboževalcev, ki ga prosijo za fotografijo ali podpis, ker se zaveda, kako pomembni so, pa se na vse prošnje z veseljem odzove.

Trenutno najbolj vroča rock skupina na slovenskem glasbenem prostoru Joker Out je oktobra s svojim prvencem Umazane misli kar dvakrat razprodala koncertno dvorano. Ob tem pa so bili razglašeni tudi za najboljšo novo slovensko glasbeno skupino.

Boštjan Nipič, bolj znan pod vzdevkom Nipke, slovenski raper in izvajalec hip hop glasbe, niza uspešnico za uspešnico. Leta 2016 je za pesem Noben me ne razume prejel tudi zlato piščal za pesem leta. Poleg številnih sodelovanj je oboževalce že razveselil z dvema glasbenima albuma in leta 2021 napovedal tudi prihod že tretjega.


NA VOLJO JE TUDI KARNEVALSKA VSTOPNICA – V CENO JE VKLJUČEN VSTOP NA VSE PRIREDITVE.


OMOGOČENO JE KORIŠČENJE TURISTIČNIH BONOV BON21. Za informacije se obrnite na: karnevalska@campus.si

ZA REZERVACIJE VIP MIZE & SUPER VIP MIZE PIŠITE NA: karnevalska@campus.si

NAJCENEJŠE VSTOPNICE SO NA VOLJO NA VSEH PRODAJNIH MESTIH EVENTIM IN PETROL.

LOKACIJA KONCERTOV: KARNEVALSKA DVORANA – DVORANA CAMPUS SAVA PTUJ

GLAVNI DOGODKI NA MESTNEM TRGU:

19.2.2022 – Otvoritvena etno povorka

26.2.2022 – Sobotni karnevalski bal, sprejem sponzorjev in Karnevalska večerja v Karnevalski dvorani + zabava po večerji

27.2.2022 – Mednarodna karnevalska povorka

28.2.2022 – Povorka otrok iz vrtcev

Dogodki bodo izpeljani ob upoštevanju epidemiološke situacije.