Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

CIKEL KONCERTOV BLUE PLANET

Mali oder Narodnega doma Maribor

3.maj 2018 /20:30

 

KUKUSHAI

Eva Poženel – vokal

Rok Zalokar – el. klavir, efekti

Bojan Krhlanko - bobni

Kukushai nikakor ni običajen jazz bend. Včasih se zdi, da se mu kar zmeša, da si kar izbori pot skozi ogromno žanrsko paleto punka, rocka, popa in česarkoli alternativnega.” BEEHYPE

KUKUSHAI (izpeljanka iz angleških cuckoo (nor) in shy (sramežljiv) so avantgardni trio z izvirno glasbo, ki se spogleduje z jazzom, rockom, popom in celo punkom. Njihova lani izdana plošča “Fruitile” odraža zasedbino značilno mešanico melodičnih elementov znotraj nenavadnih harmoničnih in ritmičnih tekstur ter slika podrobno zvočno podobo bogatih barv in drznih, poudarjenih linij. Besedila so igriva, pogosto nadrealistična, pretežno pa izražajo zmedenost človeka v svetu, ki ga želi obvladati, a ga ne dojame zares.

Vokalistka Eva Poženel se v velikem loku izogiba šablonam klasičnega oz. standardnega jazzovskega petja, raje se podaja na področje avantgarde, popa ter k eksperimentalnim tehnikam.  Njen vokal kritiki primerjajo z vokalom punkovske kraljice Nine Hagen, nekateri pa so jo primerjali tudi s prvo damo darka Diamando Galas.

Pianist in skladatelj Rok Zalokar je aktivni član glasbenih scen v Ljubljani in Rotterdamu. Z različnimi zasedbami (Vsemogočni mlin, Rok Zalokar Trio, Kukushai, Dvojina) je v zadnjih petih letih posnel šest albumov.

Bojan Krhlanko je uveljavljeni bobnar na slovenski glasbeni sceni. Trenutno deluje v skupinah Litošt, BiK 3, Igor Matkovič, Boštjan Simon, Igor Bezget trio, dB duo, MiNiMe, Cromatik 5, Samo Šalamon trio, Laibach.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

ZAVOD ETNIKA

Dravska ulica 8

2000 Maribor