Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Nastopajoči izvedejo čisto poseben večer. Mili zvoki citer se zlijejo z dalmatinskim melosom; višek koncerta je preplet vseh nastopajočih, mandolin in čudovitega petja ter točka, ko Tanja in hči Ana poslušalce popeljeta v prelepo melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni – Ana interpretira odlomek iz filma, ko Janez zaprosi Meto za roko. Večer je ganljiv, poln emocij, nostalgije in presežkov.

Zaigrajo in zapojejo narodno zabavne pesmi, slovenske popevke, dalmatinske pesmi in evergreene: Avsenikov venček, Morska pravljica, Ne bodi kot drugi, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago, La paloma … In pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina …: Vilo moja, Oči boje lavande, Anđele moj, Copacabana, Gardelin iz filma Petelinji zajtrk, Sunčane fontane, Moja poslednja i prva ljubavi …

Koncerti po Sloveniji so odlično sprejeti, obiskovalci pa pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe. Vljudno vabljeni, da nas doživite v živo!

Izvolite v poslušanje in ogled:

Cvetje v jeseni: Tanja in hči Ana                 Klik: Cvetje v jeseni

Avsenikov venček: Tanja, Teja Saksida     Klik: Avsenikov venček (46. minuta)

TANJA ZAJC ZUPAN TANJA ZAJC ZUPAN je skozi leta igranja izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. Je ena najboljših in najpomembnejših citrark pri nas. Njeno prefinjeno in emotivno igranje seže v srce vsakomur. Citre je Sloveniji predstavila kot moderen instrument največjih razsežnosti. V slovenski prostor je vnesla svežino, s tem, ko je poustvarila največje popularne svetovne uspešnice vseh časov, sicer pa igra različne žanre.

Zaigrala je glasbene vložke za film Kajmak in marmelada, nastopila z orkestrom Slovenske policije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Big bandom RTV Slovenija. Citre je zaigrala ob mnogih slovenskih in hrvaških pevcih. Tanja nastopa doma in v tujini, zadnje leto predvsem s pevcema Tejo Saksida in Rokom Ferengja in klapo Volosko s Hrvaške.

KLAPA VOLOSKO je klapa za dušo in prihaja s Hrvaške. Pogosto nastopajo v Sloveniji in širom Hrvaške. Občinstvo navdušujejo z edinstvenim zvenom in energijo ter zvoki mandoline in kitar. V svojem repertoarju imajo tradicionalne dalmatinske pesmi najbolj znanih dalmatinskih klap in novejše pesmi.

TEJA SAKSIDA je ustvarjalna oseba, diplomirana pevka in raziskovalna muzikologinja, ki z velikim žarom poje, govori o glasbi in piše vokalne priredbe. Je učiteljica petja na več glasbenih šolah in vodi skupino Reciklistke … Njen repertoar sega od opernih arij in sodobnega klasičnega repertoarja preko popevk in filmske glasbe do ljudskih glasbenih priredb. Poje v devetih jezikih.

ANA ZUPAN je diplomantka primerjalne književnosti in slovenistike in nadaljuje z magistrskim študijem na Filozofski fakulteti. Delala je na Radiu Zeleni val. Pisala je za revijo Replika in spletni portal Life Style, organizirala pa je tudi dobrodelne prireditve. Vodi koncerte in prireditve za občine, društva in zavode in občasno dela na Radiu Sora. Nastopila je že z igralcem Romanom Končarjem, ki je bil tudi njen mentor, voditeljem Vidom Valičem, stand up komikom Tinom Vodopivcem ... Piše pesmi,  prozo  in scenarije.  Pogosto ob  zvokih  maminih  citer  interpretira  odlomek  iz  filma Cvetje v jeseni.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

TZZ d.o.o.

Nožice, Gostičeva 48 A

1235 Radomlje