KLAPE V ČATEŽU 2011  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

VELIKI KONCERT DALMATINSKIH KLAPKLAPE V ČATEŽU 2011


Po največjem koncertu v zgodovini klap »Klape v Stožicah 2011«, ponovno k nam prihajajo najbolj nagrajene dalmatinske klape. Zaradi velikega zanimanja in po vseh razprodanih koncertih, se nam bodo tokrat najboljše dalmatinske klape predstavile v Termah Čatež. Kot posebna gostja se bo klapam pridružila legendarna hrvaška pevka Meri Cetinić.


 


Nastopile bodo naslednje klape:


-       Klapa MASLINA iz Šibenika praznuje 20. obletnico delovanja. Klapa je nastala iz legendarne Klape Šibenik in nadaljevala njeno tradicijo s karizmatičnim solistom Brankom Bubico. Tako v Evropi kot v Ameriki je bila klapa deležna mnogih priznanj in nagrad. Posnetih imajo 10 zgoščenk, na repertoarju pa več sto lastnih pesmi in desetino dalmatinskih pesmi drugih izvajalcev


-       Klapa SVETI JURAJ iz Splita – Hrvaške vojne mornarice je bila ustanovljena leta 2001 z namenom predstavitve Hrvaške vojske na mednarodnem vojnem srečanju v Lourdesu in še dandanes deluje v sklopu vojaškega orkestra Republike Hrvaške. Zelo so aktivni na številnih protokolarnih prireditvah Hrvaške vojske in drugih državnih prireditvah.


-       Klapa KUMPANJI iz otoka Korčule je bila le tri leta po ustanovitvi razglašena za najboljšo klapo leta 1998 in dobila nagrado »Kor«, ki jo podeljujejo Radio in TV postaje na Hrvaškem. Prav tako se lahko pohvalijo z 38 nagradami, ki so jih prejeli na festivalih: Marko Polo Fest, Festival Dalmatinskih Klap v Omišu, Festival zabavne glasbe Split, Natečaj Orlando di Lasso, Natečaj zborov v Veroni…


-       Klapa SOLINAR iz Pirana


Deset pevcev goji »ACCAPELLA« način petja.


Na repetoarju najdemo vse velike uspešnice raznih klap. Glede na multinacionalnost samega kraja ter članov klape na njihovem repertoarju lahko slišimo izvedbe v Slovenščini, Hrvaščini in Italijanščini.


-       MERI CETINIĆ


Pevka, kateri pogosto rečejo kar »Glas, ki odmeva«, prihaja iz Splita.


Prejela je mnogo priznanj in nagrad:


Od l. 1978 ima status svobodne umetnice


L. 1981 in 1982 naziv »Najboljša pevka« za celoten teritorij bivše Jugoslavije;


L. 1983 nagrada »Zlata ptica« za 1.000.000 prodanih zgoščenk;


Nagrada za album leta 1984


L. 1988 Estradna nagrada


L. 2002 nagrada Porin za najboljši album zabavne glasbe


 


Odlične vokalne interpretacije, ob spremljavi kitar in mandolin, nas bodo popeljale v mediteransko ozračje. Vsi ljubitelji dalmatinskih pesmi, morskega vzdušja ter nostalgije vabljeni na nepozabni večer z odličnimi klapami, ki se jim bo pridružila Meri Cetinić, v petek, 13. maja 2011, ob 20:30 uri, v Večnamenski dvorani Hotel Toplice v Termah Čatež.