Klapa Šufit z gosti - dvorana OŠ Toma Brejca, Kamnik - Nakup vstopnic

Klapa Šufit z gosti - dvorana OŠ Toma Brejca, Kamnik

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Ob zaključku poletja in spominu na morje, dopust, plažo ter tople dneve, za vas pripravljamo po-poletni koncert v odličnem ambientu Samostana Mekinje s Klapo Šufit in gosti. Kot gosta bosta nastopila odlični pevec Gregor Ravnik in priznani glasbeni duet Maraaya. Ne zamudite enkratnega koncerta z dalmatinskim melosom in pridihom pop ter klasične glasbe. Klapa Šufit, prvič na tej prečudoviti lokaciji, ob svoji 30. letnici delovanja obljublja prav poseben program za vse prisotne. Vljudno vabljeni!


Klapa Šufit Njihov nastanek sega že v leto 1992. Tako da Klapa Šufit letos praznuje kar 30 let delovanja. Profesor Tomislav Veršić je zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Tako je tudi nastalo ime klape "Šufit" po naše podstrešje

Leta 1994 se klapa prične pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu. Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo priznano dalmatinsko klapo, ki je nastopila in zmagovala na številnim festivalih, obvezno pa so sodelovali na največjem Omiškem festivalu klap, kjer so leta zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala!

Vrhunec in največji preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 34. milijonov ogledov.

Imajo ogromno nagrajenih uspešnic, kot so: Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo, Kapi Kiše, Uzelo te nebo suncu, Otkad tebe znam, itd.. Z zadnjim albumom "Oprosti dušo" so pa tudi osvojili diskografsko nagrado "Porin", za najboljši pop-folklorni album. Eden izmed zadnjih hitov je zagotovo pesem Za cili život, v duetu s Tanjo Žagar, katera isto žanje neverjetne, več milijonske uspehe.

Pohvalijo se lahko z številnimi uspehi, sodelovanji in več kot veličastnimi nastopi. Kjerkoli se pojavijo, poskrbijo za velik obisk dogodka ter čudovit nepozaben koncert.

V Sloveniji imajo skoraj drugi dom, saj nas vedno znova navdušijo in očarajo s svojimi vrhunskimi glasovi ter nastopi. In resnično tudi so najboljši!


Gregor Ravnik je zaključil študij dentalne medicine in je študij solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Piji Brodnik.

Svoje glasbeno šolanje je začel z igranjem klavirja in petjem v Glasbeni šoli v Kopru. Prejel je številne nagrade in najvišja mesta na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih. Redno sodeluje na protokolarnih in dobrodelnih prireditvah po Sloveniji. Sodeloval je kot solist v številnih operah in koncertih na različnih odrih, tako v Sloveniji kot v tujini. Leta 2019 je debitiral tudi na odru SNG Opera in balet Ljubljana.

Že od nekdaj se poleg klasične, ukvarja tudi z zabavno glasbo. Lahko se pohvali s številnimi nastopi v televizijskih in radijskih oddajah, njegov prvi festivalski nastop pa se je zgodil leta 2016 na odru Melodij morja in sonca, kjer je navdušil s pesmijo Glasba. Na Melodijah morja in sonca 2017 je ponovno požel odlične odzive s pesmijo Med nama, za katero je prejel tudi nagrado za najboljšo izvedbo. Na festivalu EMA 2018 je nastopil s skladbo Zdaj je čas.

Leta 2018 je na festival Popevka prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo “Ti si”. Na festivalu Popevka 2021 je slavil zmago po mnenju strokovne komisije za skladbo v celoti. V končni obliki je zazvenela v orkestrski izvedbi in aranžmaju Patrika Grebla ter na odru Popevke 21 prepričala strokovno komisijo, za kar je bila izbrana kot najboljša skladba v celoti.


Glasbeni tandem MARAAYA, pevka Marjetka Vovk in producent Raay, sta ena najbolj vidnih glasbenih ustvarjalcev pri nas. Na eni strani ustvarjata uspešnice za mnoge popularne glasbene izvajalce, na drugi strani pa njune pesmi, ki se dotikajo življenjskih resnic iz vsakodnevnega življenja, dosegajo izjemne uspehe in segajo v srca poslušalcev. Besedila, ki jih piše Marjetka, navdušujejo s svojo sporočilnostjo. V zadnjih letih sta izdala nemalo uspešnic, med drugim: 1000 LET, SVA, DREVO, ZDAJ PA GREŠ, DOBR' GRE, OBUJEM NOVE ČEVLJE. Marjetka je skupaj z Janom Plestenjakom posnela tudi eno najuspešnejših balad preteklega leta, V NAJU ŠE VERJAMEM. Pesem HERE FOR YOU pa bo za vedno ostala ena najuspešnejših predstavnic.

Slovenije na Pesmi Evrovizije. Na Dunaju sta v letu 2015 združila Slovenijo in bila ena izmed glavnih favoritov. Skladba je postala tudi najbolj predvajana pesem leta. Z novimi zgodbami v slovenščini, Marjetka in Raay v letu 2022 pričenjata tudi koncertno zgodbo, kjer ne bo manjkalo emocij, ki jih bosta pričarala z izvedbo njunih pesmi v koncertni podobi.