Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Klapska pesem se vrača v Mengeš. Ob dnevu žena, 7.3. prihaja ena najboljših klap, Klapa Šufit. Zato si zagotovite svojo vstopnico že danes, saj se vedno na koncu išče sedež več.

Le kdo ne pozna pesmi Ne diraj moju ljubav, s katero je Klapa Šufit dosegla svoj vrhunec in dokazala, da ima lahko tudi klapska pesem 19 milijonov ogledov na youtubu, kar je edinstven rekord. V svojem 25-letnem obstoju so nanizali veliko prestižnih nagrad z največjih tekmovanj, pesmi, kot so Jubim te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat če srce,Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti duso, Ljubavna…, pa postajajo počasi kar zimzelene.

Jeseni 1992 je mladi in nadarjeni učitelj glasbene kulture prof. Tomislav Veršić zbral skupino učencev, da bi le-ti že leto kasneje uspešno debitirali na Festivalu dalmatinskih klap v Omišu. Takrat so bili tudi najmlajša moška klapa v zgodovini najbolj znanega in priznanega tekmovanja klapske glasbe.

Skozi leta so se fantje organizirali v sklopu kulutrno-umetniškega društva, ki ga je vodil Duško Tambač. Klapa postane glasbeno telo, ki neguje in promovira splitsko klapsko petje in kontinuirano nastopa na festivalu v Omišu, kjer osvaja ne le publiko temveč tudi veliko glavnih nagrad in posledično veliko priznanje glasbene kritike. Tako je Klapa Šufit postala ena najbolj priznanih klap tako na Hrvaškem, kot tudi v Sloveniji, kar pričajo tudi številni samostojni koncerti, kjer s vedno išče vstopnica več in kar nekaj izdanih samostojnih albumov.

Od leta 2006 do danes je klapa postala edinstvena v zgodovini klapskega petja, saj je prejela največ priznanj s strani tako strokovnjakov, kot publike in to kar tri leta zapored. Pojavljajo se, ne le na samostojnih koncertih, temveč tudi na mnogih drugih festivalih, kot so Večeri dalmatinske pisme, Festival dalmatinske šansone, Melodije hrvatskog juga, sodelujejo pa tudi s kolegi iz drugih klap in estradnimi glasbeniki.

Leto 2017 pa je bilo za njih precej delavno in nadvse uspešno. Poleg mnogih koncertov, so nastopali tudi na dveh festivalih, in sicer »Večeri dalmatinske pisme« in »Dalmatinska šansona«. Vedeli so, da imajo zelo kvalitetno pesem, niso pa pričakovali, da bodo na obeh festivalh dobili prvi nagradi stroškovne žirije, kar je lepa popotnica in dodatna motivacija, da gredo z istim tempom naprej.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

KD ŠPAS TEATER 

Slovenska cesta 22B

1234 Mengeš