KIRIL DŽAJKOVSKI  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Kiril Džajkovski je makedonski skladatelj in producent, poznan po kombinaciji makedonske etno glasbe in elektronike. Označujejo ga za enega pionirjev balkanske elektronike, ustanovitvenega člana elektro benda Bastion in enega od članov legendarne makedonske skupine Leb i sol.

Kiril je danes najuspešnejši in najbolj priznan ustvarjalec elektronike z balkanskega področja. Njegov stil mešanja elektronike in vplivov makedonske ter balkanske etno glasbe sega v začetek devetdesetih let prejšnjega stoletja in od takrat naprej žanje odlične ocene.
Kirilova glasba je bila vključena na številne kompilacije po celem svetu, remiksirali pa so jo znani glasbeniki, kot so Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet, Nathan Coles in mnogi drugi.
Kiril nastopa z deset-člansko zasedbo s katero je v zadnjih treh letih nastopil kot glavni nastopajoči na največjih glasbenih festivalih v balkanski regiji (Exit, InMusic Festival, Greenfest, Urbanfest itd).Kiril poleg solo albumov piše tudi glasbo za filme, televizijo in gledališče. Napisal, uredil in produciral je celotno glasbeno podlago za filme »Dust«, »The Great Water« (nagrajen kot najboljši soundtrack Filmskega festival v Valenciji 2005) in Balcancan ter dodatno glasbo za »Shadows«. Napisal je tudi glasbo za gledališko produkcijo »Proud Flesh« in moderni balet »La Capine.Se vidimo v Cvetličarni!