KINGS OF CONVENIENCE - Vstopnice

KINGS OF CONVENIENCE

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

KINGS OF CONVENIENCE

Katedrala, 20.00

Kralja grenkosladkega folk popa, Norvežana Kings of Convenience, prihajata v Šiško. Ob prvem obisku naše Katedrale nam bosta poleg starejših klasik, ki so s svojimi harmonijami zaznamovale indie sceno z začetka tisočletja, predstavila tudi novejši material z lanskega četrtega albuma, prvega po dvanajstih letih.

ZA FENE: José González, Beirut, Feist …

Spričo ducatletnega premora med tretjim in četrtim albumom bi lahko povsem razumljivo sklepali, da se je zgodilo nekaj blazno dramatičnega. Morda silen prepir dolgoletnih prijateljev, tragična nesreča ali nezdružljiv ustvarjalni razhod. A Kings of Convenience se nista nikoli pretirano ozirala na zahteve in pričakovanja glasbene industrije. Že ko sta se pred dobrimi 20 leti odmaknila od klasičnega rock zvoka in nenačrtno postala pionirja novega vala intimne akustične glasbe je bilo jasno, da točno vesta, kaj počneta – in počneta, kar znata. S pretanjenim smislom za humor in prepričljivo čustveno iskrenostjo sta hitro upravičila svoj naziv in postala stalnica indie scene z začetka tisočletja.

Medtem ko se je svet vrtel dalje in so se s prihodom digitalnih platform, kot je Spotify, začeli kopičiti milijoni spletnih predvajanj, sta Eirik Glambek Bøe in Erlend Øye med koncerti in stranskimi projekti potrpežljivo pilila svojo četrto ploščo, iščoč tisti izmuzljivi snemalni trenutek, ko se nova skladba zdi hkrati nebrušena in izpiljena. Lani izdani Peace or Love dokazuje, da jima je uspelo in da se je trud vsekakor obrestoval. Komadi, oblikovani okoli njunega minimalističnega jedra dveh vokalov in dveh akustičnih kitar, so testament dveh dolgoletnih prijateljev, ki skupaj raziskujeta najnovejše obdobje svojega življenja in odkrivata nove načine, kako ujeti tisto neoprijemljivo čarobnost, s katero sta zaslovela. V Šiški jo bomo odkrili septembra.