keziahjones - Vstopnice ©

Keziah Jones  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

NIGERIJSKA BLUE FUNK LEGENDA PRVIČ V KARIERI PRIHAJA V LJUBLJANO!
»Na kitaro igram kot na tolkala. To je blues. To je funk. Ritmično. Afro.« - Keziah Jones


Tretji koncert druge sezone serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions bo v znamenju kitarskih strun in glasnega funk'n'rolla. V Ljubljano namreč prvič v dolgoletni karieri prihaja karizmatični  nigerijski pevec in kitarist KEZIAH JONES, ki bo 2. decembra nastopil v Kinu Šiška!


Gre za enega vodilnih kitaristov in pevcev, ki že 20 let drži vodilno mesto med glasbeniki svojega žanra. Na edinstven in skromen način mu je uspelo afrobeat svojega vzornika Feleja Kutija združiti s funkom, soulom in rock'n'rollom. Svetovne uspešnice, kot so Rhythm is love, Million miles from home in My kinda girl, osvajajo lestvice po vsem svetu, njegovi redki koncerti pa so svojevrstne poslastice in najboljše zagotovilo za s funkom navdan afrožur.


Keziah prihaja v spremstvu svojega novega benda, s katerim je delal na prihajajočem albumu, zato res ne pričakujemo nič manj od fenomenalnega spektakla, ki si ga bomo še dolgo zapomnili. S svojo edinstveno tehniko igranja je namreč nigerijski pevec, tekstopisec, skladatelj in kitarist v resnici izumil svoj unikatni slog in žanr, ki ga je sam poimenoval kar blue funk. Njegova vzornika sta (poleg Fela Kutija, seveda) Miles Davis in Jimi Hendrix, njegova muzika pa z mešanico afriških ritmov, funka in bluesa v afrobeat prinaša unikatni moment in močan nagon, ki kar sili na ples.


 


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


Bitefartcafe d.o.o.


Drinciceva 1


11000 Beograd