KEVIN MORBY - Nakup vstopnic

KEVIN MORBY  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

Eden ključnih avtorjev mlajše generacije ameriškega indie rocka Kevin Morby bo junija prvič nastopil v Sloveniji! Glasbenik, ki se je uveljavil kot prodoren opazovalec in interpret sodobnega življenja, nam bo predstavil odlično lansko ploščo This Is a Photograph.

ZA FENE: Kurt Vile, Bob Dylan, Bill Callahan …

Kevin Morby je kot najstnik pustil šolo in se pod vtisom filmskih uprizoritev New York Cityja preselil v Brooklyn. Tam je opravljal priložnostna dela in se poskušal uveljaviti kot glasbenik. Dobro znana zgodba, ki pa se je po zaslugi Morbyjevega empatičnega čuta in pripovedovalskih sposobnosti tokrat izcimila s srečnim koncem.

Po začetnih uspehih z zasedbama Woods in The Babies je Morby pred desetletjem namreč krenil na samostojno pot in z albumoma Harlem River ter Still Life začel kovati pot v višave sodobnega ameriškega indie rock kantavtorstva. Preboj mu je dokončno uspel z izvrstnim Singing Saw, kjer je dotedanje izkušnje, svoj značilno utrujen, moder glas in glasbeno znanje povezal v eno najboljših plošč leta 2016 po izboru medijev, kot sta Pitchfork in Mojo.

Sledile so odlično sprejete plošče City Music, Sundowner in Oh My God, sodelovanja s partnerko Katie Crutchfield (Waxahatchee) in turneje širom sveta, v sklopu katerih je Morby potrdil svoj sloves enega najprodornejših glasbenikov ta hip. Lani je pri cenjeni sodobni založbi Dead Oceans, pri kateri najdemo tudi Phoebe Bridgers, Bright Eyes, Mitski idr., izdal sedmo ploščo This Is a Photograph, ki je nastala pod vplivom očetove bolezni, pandemičnih razmer in Morbyjevega umika v sloviti Memphis. Njegovo dylanovsko podajanje prizemljenih pripovedih iz življenja v osrednjih ZDA, predstavljenih s pomočjo izvrstne spremljevalne zasedbe, je navdušilo kritike, junija pa mu bomo imeli čast prisluhniti v živo v sklopu njegovega prvega obiska Šiške.

Organizacija: Kino Šiška.