KENNYGARRETT_ng - Vstopnice ©

Kenny Garrett Quintet  - Vstopnice

23. Mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

KENNY GARRET QUINTET


23. Mednarodno srečanje saksofonistov v Sloveniji SAXGO19 bomo sklenili s koncertom enega najbolj občudovanih altovskih jazz saksofonistov, kot so Kennyja Garretta označili v časopisu New York Times. V amfiteatru Gradu Kromberk, pod zvezdnatim poletnim nebom, bo Kenny nastopil s svojim kvintetom, ki ga sestavljajo še Corcoran Holt na akustičnem basu, pianist Vernell Brown, bobnar Marcus Baylor in tolkalist Rudy Bird. V primeru dežja bo koncert v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica, zato bodo zaradi omejenega števila sedišč vstopnice na razpolago le v predprodaji in na dan koncerta. Spremljajte naše objave.


Saksofonist in skladatelj Kenny Garrett je vsestranski glasbenik, sicer brez klasične glasbene izobrazbe, ki pa se v eno zlije tako s klasičnim in ritmičnim bluzom, klasičnim jazzom kot tudi z jazz fuzijo. Njegovo glasbeno pot tlakovano številnimi nastopi v jazz klubih v Detroitu in njegovi okolici, so bili odskočna deska za številne albume in koncerte, ki jih glasbeni kritiki naravnost obožujejo. Garretta poleg izjemnih koncertov odlikujejo tudi njegova glasbena kompozicija in številni posneti albumi, kot so Introducing Kenny Garrett, Prisoner of Love, African Exchange Student, Black Hope, Trilogy, Pursuance: The Music of John Coltrane, Songbook, Simply Said, Happy People, Standard of Language, Sketches of MD, Seeds from the Underground, World Away in zadnji album Do Your Dance!, ki ga bo predstavljal v Novi Gorici.


Tridesetletna vzpenjajoča kariera saksofonista Kennyja Garretta (Detroit, ZDA, 1960), ga je umestila na mesto najbolj izjemnega altovskega saksofonista njegove generacije. Od prvega nastopa z Duke Ellington Orchestra, ki ga je vodil Mercer Ellington, je tekom časa, ki ga je preživel z glasbeniki kot so Freddie Hubbard, Woody Shaw, Donald Byrd, Art Blakey & The Jazz Messengers in Miles Davis, s katerim je doživel svetovno slavo, vedno je poskrbel za živahen, a melodičen in resnično edinstven zvok altovskega saksofona znotraj najrazličnejših glasbenih okvirjev. V svoji karieri je nastopal tudi s sodobnimi glasbenimi zvezdami kot so Marcus Miller, Sting, Meshell Ndegeocello, Q-Tip in Cameo. V zadnjih dveh desetletjih se je poleg vloge vodje skupine razvil tudi v izvrstnega skladatelja in bil kar petkrat nominiran za prestižno glasbeno nagrado Grammy, ki jo je leta 2010 skupaj s skupino Five Peace Band (Live CD 2010) tudi prejel za najboljši jazz instrumentalni album. Leta 2011 je tej sledil tudi častni doktorat na prestižnem ameriškem konservatoriju Berklee College of Music.


Kenny Garrett o svoji glasbi in koncertih:


 »Všeč mi je misel, da imajo poslušalci, po tem, ko odidejo z naših koncertov, občutek, da so bili na potovanju. S svojimi albumi in koncerti jih popeljem prav tja, kamor si jih resnično želim popeljati. Največkrat to naredim z lepimi baladami, včasih tudi zelo intenzivnimi, s katerimi se prične skupna zabava. Želim si, da bi poslušalci našo glasbo ob vnovičnem poslušanju še globlje dojemali kot takrat, ko so jo prvič slišali.«


 


Kenny Garrett Do your dance! 


Spletna stran organizatorja


http://www.kulturnidom-ng.si/


Celoten program festivala SAXGO19


http://www.kulturnidom-ng.si/glasba/mednarodno-srecanje-saksofonistov/23.-mednarodno-srecanje-saksofonistov-saxgo19/saxgo19-festival/


Facebook profil organizatorja


https://www.facebook.com/KulturniDomNovaGorica/


Facebook profil festivala SAXGO19


https://www.facebook.com/InternationalSaxMeetingSlovenia/


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


KULTURNI DOM NOVA GORICA


Bevkov trg 4


5000 Nova Gorica, Slovenija