KAVČ FESTIVAL - Nakup vstopnic

KAVČ FESTIVAL

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Osmi mednarodni Kavč Festival 2023 se bo odvijal med 30. januarjem in 5. februarjem v 150 nekonvencionalnih prostorih po celi Sloveniji. Sto dvajset skupin bo nastopilo v kuhinjah, dnevnih sobah, v avtobusih, muzejih, pisarnah, garažah, ateljejih ali na skednjih. Vsak dan se bo sklop intimnih dogodkov zaključil z večernimi javnimi nastopi nekaterih izstopajočih izvajalcev.

3. februarja bodo v Kinu Šiška nastopile tri zasedbe, ki folk glasbo nadgrajujejo s samosvojim avtorskim pristopom in na ta način ustvarjajo nove žanrske zmesi.

Švedsko slovenski Trio Katastrofa povezuje skandinavsko tradicijo četrttonskih ornamentov s kompleksnimi bolgarskimi kompozicijami. Violinska virtuozinja Sofia Hogstadius ob ritmičnih igrah Matije Solceta in Stefana Hedborga gradi dinamične aranžmaje, ki jih kdaj zanese v dinamični folk-punk, spet drugič pa v atmosferične bolgarske solaže.

Trideset pevk in pevcev zborov Čaralice in Grlenice bo pod taktirko Zvezdane Novaković združilo hvalnice naravi in ljudske napeve s folk-tronico, šaban-trapom, babuška-popom in podalpskim bluesom tria Baba’n’Dica.

Češki pihalno bobnarski kvartet Tygroo, ki izvaja zmes imaginarnega balkana, elektronike, jazza in rap-a pa bo s svojimi provokativnimi teksti, dinamičnimi aranžmaji, predvsem pa s svojo specifično karizmo dvignili na noge še zadnje dvomljivce.

Organizacija: KUD Plavajoči Grad, Teatro Matita in Kino Šiška