Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Jure Ivanušič je vsestranski ustvarjalec, ki bo na tokratnem večeru vaša ušesa razvajal s svojimi šansoni. Ti mu predstavljajo simbiozo med njegovima dvema ljubeznima; teatrom in glasbo. Sam pravi, da je šanson zanj uglasbljena poezija in da je glasbenik tisti, ki prispeva besedilo, glasbo in interpretacijo. Tega se je naučil od največjih svetovnih šansonjerjev Brela, Brassensa in Ferreja.

Jure Ivanušič je skladatelj, igralec, režiser, šansonjer, pianist, pevec, humorist in tekstopisec. Na AGRFT je študiral dramsko igro, na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pa klavir. Na slovenskih gledaliških odrih je ustvaril različne vloge, za katere je prejel najvišja priznanja tako doma kot v tujini. Z Vanesso Redgrave je nastopil na UNICEF-ovih koncertih v Londonu, Syracusi in Varšavi. Od leta 1992 redno koncertira z Radom Šerbedžijo po Evropi in svetu.

Prejel je številne nagrade; med drugim Borštnikovo nagrado, nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije in Ježkovo nagrado. Prejel je Vikendov gong ustvarjalnosti in je štirikratni nagrajenec Festivala slovenskega šansona in Slovenske popevke.

 

Zasedba:

  • Jure Ivanušič: vokal, klavir in interpret

 

Odgovorni organizator prireditve:

KUD ARHITEKA

Dunajska 49

1000 Ljubljana