Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Johannes Passion | J. S. Bach

“Pasijon po Janezu”

 

prof. Erwin Ortner 

WISE Consort (Dunaj, Avstrija)

Arnold Schönnberg Chor (Dunaj, Avstrija)

 

Unionska dvorana - 14. 4. 2017

 

 

V Unionsko dvorano Grand hotela Union prihaja velikonočna mojstrovina J. S. Bacha, ki bo pod taktirko slovitega dirigenta Erwina Ortnerja izvedena z Dunajskim orkestrom, zborom in mednarodnimi solisti, ki so center svojega umetniškega delovanja našli na Dunaju.


Pasijon po Janezu skladateljskega velemojstra J. S. Bacha je starejši izmed dveh njegovih v celoti ohranjenih pasijonov. Napisan je bil v prvem letu službovanja J. S. Bacha v Leipzigu in bil premierno izveden 7. aprila 1724 na Veliki petek v cerkvi sv. Nikolaja.

 

Pasijon po Janezu je zgodba o Zadnji večerji na veliki četrtek, ki nam jo pripovedujejo 4 glavne osebe (Evangelist, Jezus, Peter in Pilat) v spremljavi verjetno najlepših zborovskih motetov in samostojnih arij, ki sledijo Jezusovi poti do smrti na križu vse do trenutka, ko telo umrlega Jezusa položijo v grob. 


Izvajalci:
Dirigent: Erwin Ortner

Orkester: WISE Consort

Zbor: Arnold Schönnberg Chor 


Evangelist: David Jagodic

Jezus: Matia Meić

Sopran: Cigdem Soyarslan

Alt: Flaka Goranci

Tenor: Angelo Pollak

Bass: Stefan Hadžić


Koncert je zmes mladih solistov, ki vsi žanjejo mednarodne uspehe v opernih in koncertnih hišah po vsem svetu, ter modrosti in izkušenj dirigenta prof. Erwina Ortnerja, dolgoletnega sodelavca letos preminulega Nikolausa Harnoncourta, rednega profesorja na Dunajski akademiji ter prejemnika mnogih mednarodnih priznanj, med njimi tudi slovitega Grammya za zborovsko glasbo z njegovim zborom Arnold Schönnberg Chor, ki bo med izvajalci v Ljubljani. Pod Ortnerjevo taktirko bo poustvarjal tudi WISE Consort (Wien International Soloist Ensemble), ki je ansambel za staro glasbo in sestoji iz mladih, večkrat mednarodno nagrajenih solistov in v srednji Evropi velja za vzhajajočo zvezdo sestavov, ki izvajajo staro glasbo.

 

 


Odgovorni organizator prireditve

PJAGODIC d.o.o.

Šenturska Gora 13

4207 Cerklje na Gorenjskem

Oglas, promocija, partnerji