José González - Vstopnice

José González  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

JOSÉ GONZÁLEZ

13. 10., Katedrala, 20:00

V Šiško prvič prihaja švedski trubadur José González, ki se je s svojim pastoralnim indie folkom trdno zasidral v srca neštetih poslušalcev po celem svetu. Ob povratku v Ljubljano nam bo zvezdnik z več kot milijardo spletnih pretokov in rednim abonmajem na spremljavo priljubljenih televizijskih serij predstavil lani izdani album Local Valley, prvi v sedmih letih.

ZA FENE: Kings of Convenience, Beirut, Damien Jurado …

José González velja za pravega kantavtorskega fenomena, ki kljub le štirim albumom v 18 letih z lahkoto razprodaja prestižne koncertne dvorane po celem svetu. Uspeha mu ne gre oporekati niti po bolj novodobnih vatlih – milijarda spletnih pretokov je vsekakor zavidljiva številka, še zlasti povedno pa je, da je njegova priljubljenost na pretočnih platformah poskočila v karantenskih letih. Z njegovimi nežnimi, osebnimi skladbami se pač ni težko poistovetiti in v njih najti uteho pred čudnimi časi, v katerih smo se znašli.

Oborožena z nevsiljivim šarmom, prepoznavnim ubiranjem strun in pomirjujočim glasom je Gonzálezova glasba tudi reden spremljevalec televizijskih programov. Med drugim lahko njegove skladbe najdemo v nanizankah, kot so House, The O.C. in Friday Night Lights, svoj pečat pa je pustil tudi na Netflixovi odmevni dokumentarni seriji The Last Dance.

Na svojem dolgo pričakovanem četrtem albumu Local Valley, izdanem lani pri cenjeni založbi City Slang, je González svoj glasbeni izraz razširil ne le z večjezičnostjo, temveč tudi z vplivi svetovnih godb in celo z okusno odmerjeno uporabo ritem mašine. Prve zametke plošče je sicer predstavil že leta 2020 na podelitvi Nobelovih nagrad, v Šiški pa bomo lahko v živo prisluhnili odlično sprejetmu končnemu izdelku.