JONATHAN BREE + ManMachine - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Zakrinkani pop posebnež Jonathan Bree je lani z albumom Sleepwalking navdušil poslušalce, s čudaškim videom za “You’re So Cool” pa milijone YouTube gledalcev. V začetku poletja bo svoj bujen orkestralni pop prvič predstavil v Sloveniji.

“Točno taka mojstrovina, kot jo lahko ustvari le nekdo, ki pije, je in spi glasbo.” “[…] visoka umetnost popa.” “Esenca chamber popa šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja v vseh njegovih variacijah.” Slavospevom na račun visoko ocenjene plošče Sleepwalking kar ni konca in kraja, takisto ne primerjavam s Sergem Gainsbourgom, Brianom Wilsonom in celo velikimi Beatli, a Novozelandec Jonathan Bree je naše opozoril že precej prej. V najstniških letih je ustanovil bend The Brunettes, ki je pred razpadom celo podpisal pogodbo z znamenito založbo Sub Pop.

Po nekajletnem premoru se je Bree vrnil kot intrigantno zamaskiran solo izvajalec s spremljevalnim bendom in do danes izdal tri plošče vrhunskega baročnega popa. Kritiško odlično sprejetima The Primrose Path (2013) in A Little Night Music (2015) je sledil preboj v širše kroge poslušalcev s Sleepwalking, tudi po zaslugi viralnega videa za skladbo “You’re So Cool”, ki je odbitega izvajalca postavil na svetovne odre. V pripravi je že četrta plošča, zato se lahko na junijskem nastopu nadejamo tudi kakšnega povsem novega komada. Kul bo.

Zagrebški ManMachine, neverjetni pol človek, pol sint, je s svojim temačno nostalgičnim electro popom februarja zavojeval MENT Ljubljana – vsaj tako menijo pri Drowned in Sound, kjer so nastop Gorana Uroića z njegovim rolandom XP50 opisali s samimi presežki in ga razglasili za najbolj navdušujoč nastop letošnje izdaje festivala: “Resno, prisluhnite temu. Kupite to glasbo. Predvajajte jo svojim prijateljem. Ne bi smela delovati, a deluje, na toliko veliko nivojih.”


Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana