Jon Lord, koncert za skupino in orkester - Nakup vstopnic

Jon Lord, koncert za skupino in orkester

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Bruce Dickinson (Iron Maiden) in Filharmonija z glasbo Deep Purple

-Jon Lord's Concerto for Group and Orchestra 25. marec 2023 v Cankarjevem domu-

Nastopajo: Bruce Dickinson (Iron Maiden), glas; John O'Hara (Jethro Tull), klaviature; Tanya O'Callaghan (Whitesnake), bas; Kaitner Z Doka, kitara; Bernard Welz, bobni; Mario Argandonia, tolkala; 74 glasbenikov Zagrebške filharmonije

Dirigent: Paul Mann

Kot vedo oboževalci, Jon Lord's Concerto for Group and Orchestra je album Koncert za skupino in orkester v živo zasedbe Deep Purple in Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra dirigiral Malcolm Arnold; posnet je bil leta 1969 v Kraljevi Albertovi dvorani v Londonu. Gre za eno prvih izvedb rock glasbe v soigri s celotnim simfoničnim orkestrom. Skladbe je ustvaril Jon Lord, ustanovitelj skupine Deep Purple in član skupine Whitesnake, besedila pa je napisal Ian Gillan, pevec Deep Purple.

Leta 2011 je Lord posnel spremenjeno studijsko različico Koncerta za skupino in orkester, tokrat pod taktirko Paula Manna, ki po njegovi smrti vodi zasedbo z Bruceom Dickinsonom kot vokalistom. Spored dogodka sestavljajo vsi trije deli Koncerta za skupino in orkester, deli Sarabande in nekatere največje uspešnice Deep Purple, kot so Smoke On The Water, Perfect Strangers, When A Blind Man Cries, Soldier of Fortune, ter dve pesmi Brucea Dickinsona; vse skladbe bodo podane v polnih orkestrskih priredbah.