JOE SATRIANI  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Ime Joe Satriani je vse prej kot neznanka. Le kateri poslušalec rock glasbe še ni slišal za kitarskega mojstra, ki naravnost blesti s svojim skladateljstvom, igranjem in produkcijo. Tisti, ki ga kujejo v zvezde z nazivom enega največjih rock kitaristov vseh časov, prav nič ne pretiravajo. Virtuoz bo pred slovensko publiko ponovno stopil 25. maja 2013, na odru ljubljanske Cvetličarne.


Joseph Joe Satriani, znan tudi pod vzdevkom Satch, se je resnemu igranju kitare zaprisegel pri svojih rosnih 14 letih. Ne takrat ne danes ni skrival, da je inspiracijo iskal pri samem Jimiju Hendrixu, všeč pa sta mu bila tudi Jimmy Page in Jeff Beck. Satriani je na začetku kariere svoje znanje in kitarske trike podajal kitaristom, med katerimi se jih kar nekaj ni izneverilo svojemu inštruktorju. Seznam je dolg, na njem pa najdete imena kot so Steve Vai, Kirk Hammet (Metallica) in Alex Skolnick (Testament).


V osemdesetih je Satriani svoje sposobnosti, znanje in nenazadnje tudi denar vložil v ustvarjanje avtorske glasbe. Veliki met mu je uspel z albumom Surfing With The Joe Satriani


Alien, katerega je objavil leta 1987. Kitarist je nadaljeval v velikem slogu. Že leto kasneje je spremljal Micka Jaggerja (Rolling Stones) na njegovi prvi samostojni svetovni turneji. Leta 1993 je stopil v čevlje Ritchieja Blackmorea in z Deep Purple preigral Evropo in Japonsko ter zavoljo solo kariere zavrnil stalno mesto v omenjeni zasedbi. Devetdeseta leta so v ustvarjanju Joea Satrianija prinesla tudi all-star projekt G3. V tega je privabil vrsto kitaristov, ki krojijo sam vrh rock scene. Leta 2008 se je priključil bandu s prav tako zvezdniško zasedbo, spontano poimenovanem Chickenfoot. Mesto kitarista je sprejel na povabilo bivšega Van Halen vokalista Sammyja Hagarja, ki je svojo odločitev komentiral s tem, da je, vsaj kar se njega tiče, Joe Satriani najboljši kitarist na svetu.


Sammyjeve besede seveda niso iz trte izvite. Joe Satriani je v svoji karieri prodal več kot 10 milijonov albumov in bil kar 15 krat nominiran za prestižno nagrado Grammy. Objavil je 14 studijskih albumov, trenutno aktualni Black Swans And Wormhole Wizards je izšel dve leti nazaj. Snemal in produciral ga je skupaj s priznanim Mikeom Fraserjem, ki se je podpisal tudi pod albume megalomanov kova AC/DC in Metallica. Prihajajoča turneja bo sovpadla z izidom 15. Satrianijevega albuma, katerega naslova zaenkrat še ni izdal. Je pa ta napoved brez dvoma zagotovilo, da bomo v Cvetličarni deležni tudi njegovega čisto svežega materiala. Poleg tega pa je Satriani seveda pravi naslov za uživanje ob tehnični, a še vedno lahkotni kitarski predstavi, v katero virtuoz prefinjeno vključi vse od rocka do bluesa in jazza


Uradna stran: www.satriani.com
Facebook: www.facebook.com/joesatriani
Youtube: www.youtube.com/websatch
Twitter: twitter.com/chickenfootjoe
Google+: plus.google.com/+JoeSatriani


Začetek predprodaje: 15.11.2012


Cene vstopnic:
25€ akcijska cena (velja med 15.11.2012 in 01.01.2013 oz. do razprodaje 300 vstopnic)
32€ predprodaja
35€ na dan koncerta