JESENICE - OLIMPIJA  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Fundacija Jakec in čarobna lučka, ustanova za pomoč otrokom s cerebralno paralizo, v sodelovanju z veterani Jesenic in Olimpije, Hokejsko zvezo Slovenije in Občino Jesenice vabi na povratni humanitarni derbi hokejskih legend. Legende slovenskega klubskega hokeja se po uspešnem derbiju iz Hale Tivoli selijo v jeseniško Podmežaklo.
 
Športno dogajanje bo ponovno začinjeno s humorjem voditeljev Jureta Mastnaka in Tadeja Briclja, obiskovalce pa bodo dodobra razgreli še navijaška skupina Ice Ladies, Teater Ponorelii, člani Drsalnega kluba Jesenice, Hišni ansambel Avsenik, Folklorna skupina Juliana in igralski ansambel Gledališča Toneta Čufarja Jesenice. Humanitarni  dogodek se bo zaključil s častnim sprejemom jeseniških olimpijcev in slovenske hokejske reprezentance, ki bo le nekaj ur  po sprejemu odpotovala na svetovno prvenstvo v Južno Korejo.
 
Večji del izkupička humanitarnega hokejskega derbija bo tokrat namenjen leto dni stari Tii z Jesenic. Zaradi težav v razvoju ji tedensko pripadata dve terapiji, za optimalni napredek pa bi jih potrebovala mnogo več. Poleg tega deklico pestijo tudi težave z  dihanjem. Zaradi neprehodnih nosnic namreč lahko diha le s pomočjo kanile, umetne dihalne cevke, vstavljene v okence v sapniku. Zavarovalnica stroškov kanile in senzorja za merjenje kisika ne krije v celoti, zato brezposelna Urška in Klemen mesečno plačujeta skoraj 100 evrov samo za to - da njuna hčerkica lahko diha. Fundacija Jakec in čarobna lučka zbrana sredstva sicer namenja tudi terapijam malega Jakca s cerebralno paralizo, nakupu terapevtskih naprav ter izobraževanju terapevtov.
www.carobnalucka.si
 


Organizator: Društvo Jakec in čarobna lučka, ustanova za pomoč otrokom