JAN PLESTENJAK - Vstopnice

JAN PLESTENJAK - Vstopnice ©

Razpoložljivi datumi

Podrobnosti dogodka

KONCERT OB DNEVU ŽENA

JAN PLESTENJAK & DANIJELA

 

Eden najbolj zaželenih, priljubljenih in plodovitih slovenskih glasbenikov, neprekosljiv  perfekcionist z jasno vizijo JAN PLESTENJAK.

Jan Plestenjak se je rodil v Ljubljani, otroštvo pa preživel v Škofji Loki. Njegova mati Dora Plestenjak je slovenska slikarka, oče Miroslav Miljković - bolj znan pod vzdevkom Mačak je že pokojen. Njegov starejši polbrat je slovenski slikar Domen Slana, ki ima sicer drugega očeta, le priimek je obdržal od matere. Že v otroštvu je začel igrati kitaro. Nižjo glasbeno šolo je obiskoval v Škofji Loki, kasneje pa je študiral kitaro na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Med srednjo šolo je nastopal v jazzovski skupini Interaction jazz group ter sodeloval s skupino Quatebriga in z Big Bandom RTV Slovenija. Pri osemnajstih letih je bil sprejet na Bostonsko glasbeno šolo Berklee College of Music, kjer se je izobraževal eno leto. Študij je nadaljeval na celovškem konzervatoriju. Jan trenutno živi na Primorskem, v Strunjanu.

Leta 2005 je izšla njegova biografija z naslovom Smeh in solze, ki jo je napisal novinar Jaka Lucu.

Leta 2009 je izšel njegov novi album z naslovom Klasika kjer je priredil svoje stare uspešnice in nove pesmi s simfoniki.

Leta 2011 je prejel viktorja za najbolj popularnega glasbenega izvajalca.

Leta 2013 izda album Večja od neba

Leta 2015 izda album Dvigni krila

Leta 2018 izda že 14 studijski album Za vedno

Na koncertu se mu bo pridružila popularna hrvaška pop pevka DANIJELA.

 

Povabite svoje dame,žene,matere 8. marca 2020 v športno dvorano ŠIC Ljutomer in jim privoščite edinstven,nepozaben koncert JANA PLESTENJAKA in DANIJELE.