IZLET V LIPICO Z MAŠO NA SVETI GORI

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

ZA PRAZNIKE NA IZLET MED BELE KONJE IN S PROŠNJO K MARIJI 

 

PROGRAM IZLETA 

 

TERMIN: 15. avgust 2019 

 

CENA:    49 €/os 

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, vstopnina v Kobilarno Lipica z ogledom konjeniške predstave, pogostitev, strokovno vodenje, organizacija in izvedba izleta ter DDV.

 

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 36 oseb 

 

PROGRAM POTOVANJA:

Odhod avtobusa ob 8.00 iz parkirišča pred Kolosejem v BTC Ljubljana. Sledi vožnja proti Lipici, svetu poznani po plemenitih belih konjih, ki so slovenska avtohtona pasma konj. Tam si bomo najprej ogledali hleve z žrebci in kobilami. Raziskali bomo zakaj in ali sploh so vsi lipicanci beli, spoznavali zanimivo tradicijo poimenovanja lipicanskih konj, značilnosti dresure konj in podobno. Ogledali si bomo tudi poseben hlev, v katerem domujejo navihani miniaturni konjički – šetlandski poniji. Sprehodili se bomo ob znameniti beli ogradi v kateri se bodo pasle kobile s svojimi črnimi žrebeti, kjer bo tudi odlična priložnost za fotografiranje, saj prav v teh ogradah nastajajo znamenite in svetovno znane fotografije belih konj. V neposredni okolici kobilarne si bomo ogledali še pokrito staro jahalnico, kapelo Sv. Antona Padovanskega, Kraški muzej kulinarike, stari hlev z žrebički, dvorišče in ob vsem tem uživali v posebnih razgledih, ki jih lahko vidimo le v Lipici. Vseskozi nas bo spremljali lokalni vodiči iz kobilarne, ki nam bodo podajal svoje bogato znanje o Lipici in konjih, prav tako pa bodo veseli vsakega zastavljenega vprašanja. Ogled kobilarne bomo zaključili z ogledom konjeniške predstave v pokriti jahalnici, kjer bodo o izjemni konjeniški in kulturni dediščini Slovenije, ki smo si jo predhodno ogledali, pričali sami lipicanci. Njihova eleganca nas bo očarala in pričarala mnoga čustva. Začutili bomo ponos ob spoznanju, da so ti izjemni konji ravno slovenska avtohtona pasma in, da smo lahko počaščeni, da jih imamo. V Lipici nas bo pričakal tudi pogostitev v senci starih dreves z lepim razgledom. V času pogostitve bodo na svoje stojnice vabili lokalni mojstri, ki bodo ponujali svoje rokodelske izdelke kot spominke, ki nas bodo še dolgo spominjali na naš čas v Lipici. Po okrepčilu bomo nadaljevali pot. Z avtobusom se bomo zapeljali do Svete Gore v Solkanu, kjer nas bo pričakal pater Bogdan Knavs. Po sveti maši v Baziliki Marijinega Vnebovzetja nas bo pater Bogdan še osebno nagovoril. Prav tako pa bo slavnostni nagovor za vse prisotne imel predsednik Turistične zveze Slovenije, g. Pavle Hevka. V neposredni bližini bazilike se nahaja tudi gostinski lokal, kamor se boste po želji lahko šli okrepčati. Znotraj bazilike je urejen Marijanski muzej, ki bo za tiste najbolj radovedne odprt za brezplačen ogled. Tisti z dobro obutvijo, pa se boste lahko sprehodili do deset minut oddaljenega Frančiškovega hriba, kjer stoji kip sv. Frančiška in ponuja tudi  izjemni razgled na okoliške hribe in doline. Okoli 18.00 ure se bomo odpravili nazaj proti Ljubljani, kamor pričakujemo, da se bomo vrnili okoli 20.00 ure.

 

INFORMATIVNI ITINERAR:

8.00    Odhod iz Ljubljane (parkirišče pred Kolosejem, BTC)

9.30 – 10.00   Sprejem gostov v Lipici in voden ogled kobilarne

11.00    Ogled predstave Zgodba o Lipici

12.00    Pogostitev z bobiči in vratovino  (za vegetarijance samo bobiči) ter pijača

14.00    Odhod z avtobusom proti Sveti Gori

16.00    Sveta maša v Baziliki Marijinega Vnebovzetja

17.00    Nagovor patra Bogdana in predsednika TZS Pavleta Hevke

18.00    Odhod z avtobusom proti Ljubljani

20.00    Prihod v Ljubljano (parkirišče pred Kolosejem, BTC)

 

Organizator turističnega paketa ne zagotavlja izpolnjevanja pogojev za opravljanje dejavnosti organizatorja potovanja iz 32. člena ZSRT - 1. Organizator turističnega paketa nima pridobljene licence za organiziranje in za prodajo turističnih paketov po ZSRT - 1 in ne zagotavlja jamstvo glede odgovornosti organizatorja potovanja v primeru likvidnostnih težav v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov.

 

PRIJAVE NA IZLET ZBIRAMO DO 7. AVGUSTA. 

 

Odgovorni organizator prireditve:

TURISTIČNA ZVEZA SLOVENIJE

Miklošičeva cesta 38

1000 Ljubljana