INDEKŠ DVOJČEK: SHEARWATER+DAMIEN JURADO  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

INDEKŠ DVOJČEK: SHEARWATER & Cross Record (23. 6. 2016) + DAMIEN JURADO (4. 7. 2016)


Ob koncu študijskega Indekš leta še finalni dvojček!


Indekš dvojec brez krmarja bomo tik pred poletjem usmerili v vode nove ameriške generacije song writerjev. Indekš dvojček vam omogoča glasbeno potovanje v seattlsko glasbeno krajino, v kateri sta oziroma še ustvarjata obe godbeni atrakciji.


 


Shearwater + Cross Records / 23. junij 2016, ob 20:00, Komuna


Varovanci seattleske založbe Sub Pop  Shearwater predstavljajo najnovejši album Jet Plane and Oxbow, s katerim so svoje koncerte prenesli tudi v digitalni zapis. Z zvokom bližjim pulzivno ritmičnemu in bombastičnemu podtoku rocka 80ih ter s primesmi instrumentalnega hip-hopa in novega vala je njihova glasba, kot zapiše Pitchfork, “prevelika za prostore, v katerih igrajo”. Dvojec Cross Records, sestavljen iz zakoncev Emily Cross in Dana Dusynskija, bo predstavil prekajen, atmosferičen in zanimiv album Wabi-Sabi z zvonkim vokalom in minimalističnim zvokom v kontrastu s temačno intenzivnostjo donečih bobnov, izrazitih kitar in destabilizirane elektronike.


Več o Shearwater in Cross Records: http://www.kinosiska.si/glasba/indeks-lekcija-shearwater-sub-pop
Damien Jurado / 4. julij 2016, ob 21:00, Komuna


Damien Jurado, eden najbolj samosvojih, intrigantnih ameriških singer/songwriterjev indie generacije, varovanec založb Sub Pop in Secretly Canadian, prihaja v Šiško ravno pravi čas: ob izidu novega albuma Visions Of Us In The Land, ki je izšel konec marca in ki je dosedaj eden najvišje ocenjenih albumov tekočega leta, v čemer so si edini referenčni svetovni mediji.


Več o Damien Jurado:
http://www.kinosiska.si/glasba/indeks-lekcija-damien-jurado 


Odgovorni organizator prireditve:


Kino Šiška


Trg prekomorskih brigad 3


1000 Ljubljana