iHUMAN

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

TONJE HESSEN SCHEI: IHUMAN


slovenska premiera filma

Ko stroji postajajo pametnejši, se spreminja tudi definicija, kaj pomeni biti človek. Kako umetna inteligenca (UI) vpliva na to, kdo smo? Kako lahko poskrbimo, da bomo razvili UI, ki bo varna in namenjena za splošno dobro? Katere cilje in vrednote programiramo v svoje AI sisteme?Zaradi omejitve kapacitete bosta v ponedeljek, 6. 7. na voljo dve projekciji filma:
1. ob 18:00
2. ob 20:00


Na dogodku se držimo aktualnih navodil NIJZ, kar pomeni, da je v dvorani Katedrala obvezno nošenje maske, ob vstopu v zaprt prostor pa tudi razkuževanje rok.


iHUMAN je politični triler o umetni inteligenci, oblasti in družbenem nadzoru. Z edinstvenim globokim dostopom do notranjosti cvetoče industrije umetne inteligence ta film pokaže, kako najmočnejša in najdaljnosežnejša tehnologija našega časa spreminja naša življenja, družbo in prihodnost. Dokumentarni film sledi pionirjem na čelu nevidne revolucije umetne inteligence, da bi razkril, kako se ta tehnologija razvija in implementira. S pomočjo nekaterih najbistrejših umov v industriji umetne inteligence nam iHuman pokaže, kam gremo. Kdo vnaša katere kode za našo prihodnost? Kako umetna inteligenca vpliva na to, kdo smo?


iHUMAN bo v Sloveniji, s slovenskimi podnapisi, premierno prikazan v okviru serije dogodkov Akcija!, ki jih Aksioma v sodelovanju s Kinom Šiška organizira že od leta 2012.BIOGRAFIJA


Tonje Hessen Schei (Norveška) je nagrajena umetnica in filmska ustvarjalka. Njeno delo se osredotoča na nove tehnologije, človekove pravice, okolje in socialno pravičnost.


Predstavljeno in recenzirano je bilo v nacionalnih in mednarodnih medijih, vključno z BBCCNNGuardianMonocleViceWiredAl JazeeraHuffington PostDemocracy Now! ter predvajano ali prikazano v več kot 100 državah na vseh celinah.


Je avtorica filma Drone (2014) o tajni vojni brezpilotnih letal, ki jo vodi CIA, za katerega je dobila več mednarodnih nagrad, vključno z nagrado Amanda (norveški oskarjevski ekvivalent) za najboljši dokumentarni film 2015.


2. 7. 2020 ob 17:00: Prenos intervijuja z režiserko Tonje Hessen Schei na aksioma.org/akcija
Facebook dogodekFilm je v angleščini s slovenskimi podnapisi.


Produkcija: Aksioma in Kino Šiška.