https://www.youtube.com/watch?v=eXeyLGjlhbI - Nakup vstopnic

Igor Lumpert & Innertextures

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Po jazz poslastici, ki nam jo je pripravil ob predstavitvi albuma Eleven leta 2018, se v Šiško vrača priznani slovenski saksofonist in skladatelj Igor Lumpert. Z osveženo zasedbo vrhunskih glasbenikov Innertextures nam bo predstavil najnovejši album, pri založbi Clean Feed izdani I Am the Spirit of the Earth.

Igor Lumpert: saksofon in kompozicije Greg Ward: alt saksofon Masa Kamaguchi: kontrabas Kenny Grohowski: bobni Jeff Miles: kitara

Peti album pod poveljstvom Igorja Lumperta, njegov tretji za Clean Feed, razvija glasbenikov premišljen, a hkrati intuitiven pristop k jazzu. Posnet je bil v pandemičnih razmerah, ki so od sodelujočih zahtevale vero, da so štiri pihala hkrati v eni sobi pravilna pot. Izkazalo se je, da vsekakor je, saj je nastal silen glasbeni izdelek. V Šiški nam ga bodo poleg Lumperta na saksofonu predstavili še saksofonist Greg Ward, sodelavec raznolikih izvajalcev, kot so Prefuse 73, Lupe Fiasco, Tortoise, William Parker, Andrew D’Angelo in Mike Reed, japonski kontrabasist Masa Kamaguči (George Garzone, Bert Sieger, Hal Crook, Herb Pomeroy, Frank Carber …), bobnar Kenny Grohowski, sodelavec Johna Zorna, Stanleyja Clarka, Lonnieja Plaxica in Emeline Michel, ter kitarist Jeff Miles, zmagovalec tekmovanja Montreux Jazz Guitar 2008 in sodelavec Kylaa Nasserja, Stevea Davis, Erica Wyatta in drugih.

V Novem mestu rojeni Lumpert je po zaključku študija v Linzu, v času katerega je bil član nagrajene nemške zasedbe Sidewinders, na povabilo enega najboljših kontrabasistov na svetu, Reggieja Workmana, izobraževanje nadaljeval v New Yorku. Tekom več kot dveh desetletjih plodnega ustvarjanja in muziciranja se je uveljavil ne le na domači in newyorški sceni, temveč tudi v svetovnem merilu.

Organizacija: Kino Šiška.