health 2022 - Nakup vstopnic

HEALTH + Youth Code

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

koncert

HEALTH

+ Youth Code

V Šiško prihaja blagodejen paket gromke elektronike, sintovskih izbruhov in zvočnega uničenja pod taktirko veteranov HEALTH in razjarjenega dvojca Youth Code. Težka glasba za težke čase!

Losangeleški trio HEALTH je na dosedanjih štirih samostojnih albumih s svojo neizprosno interpretacijo elektronske glasbe ustvaril brutalno hrumeč opus. Žanrskemu poreklu primerno ta vsekakor lomasti po temnejših zvočnih in psiholoških predelih, a v svoji spevni melodiki in eteričnih vokalih skriva mojstrske trenutke katarzične odrešitve, ki že kar nesramno vabijo na ples. Po kritiškem odzivu sodeč bend z vsako novo izdajo, od poblaznelega prvenca HEALTH (2007) do masivnega VOL. 4 :: SLAVES OF FEAR (2019), preseže samega sebe, množico privržencev pa si je nabral tudi v okviru svetovnih turnej z legendami industrial glasbe Nine Inch Nails in Garyjem Numanom ter z nastopi na festivalih, kot sta Coachella in Primavera.


Bend je svoj pečat pustil tudi v računalniškem svetu, med drugim z odlično sprejeto glasbo za igre, kot sta Max Payne 3Grand Theft Auto V in Cyberpunk 2077, v zadnjih letih pa se vrača h koreninam. Bend, ki je nase prvič opozoril z remiksom Crystal Castles, se je tekom kariere uveljavil tudi kot mojster priredb in svoje albume redno pospremil z remiksanimi verzijami, na albumu DISCO4 :: PART I iz leta 2020 pa šel še korak dlje. Album namreč sestavljajo izključno sodelovanja z drugimi priznanimi izvajalci. Nabor sodelujočih odraža tako širino kot renome HEALTH, saj med njimi najdemo npr. PerturbatorjaXiu XiuJPEGMAFIOGhostemanea, 100 gecs … Z lani izdanim komadom “Isn’t Everyone” z Nine Inch Nails je bend že napovedal prihajajoči DISCO4 :: PART II, ki obljublja spet nove presežke. Nazdravimo jim junija.


HEALTH se bosta na turneji pridružila njihova someščana in tudi sodelavca Youth Code, ki ljubezen do industrial in EBM glasbe stare šole cepita s hardcorovsko jezo in sporočili. Njuna zmes abrazivnih vokalov, udrihajoče ritem mašine in brezkompromisnih sintov je v kombinaciji z divjimi nastopi v živo hitro prepričal kritike, poslušalce in stanovske kolege, vključno s kultnimi Skinny Puppy. Zagotovo eden najbolj vznemirljivih bendov nove generacije!

PCT POGOJI

Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Organizacija: Kino Šiška.