HAPPY OL' McWEASEL - Nakup vstopnic

HAPPY OL' McWEASEL

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Happy Ol' McWeasel

Koncert ob izidu albuma 'Such is Life'

Petek, 17.3.2023 @ Štuk, Maribor

Happy Ol' McWeasel, akrobatski, glasen folk punk rock band, bo v petek, 17. marca, koncertiral v Mariboru na Štuku. Povod za koncert na St. Patrick’s Day je izid njihovega novega albuma ‘Such is Life’.

Happy Ol' McWeasel se intenzivno pripravljajo na izid svojega tretjega studijskega albuma 'Such is Life', ki izide 17.3.2023. Stilsko prepoznaven, Vizlovski, a hkrati poln svežine, novih glasbenih teritorijev in izzivov, prinaša 13 skladb, med katerimi ste jih nekaj že slišali ('Last Good Chance', 'Mickey Lad', 'See You Tomorrow', 'Break Them Bones'), kmalu pa pride nova, '100 Years'.

Happy Ol' McWeasel je band, ki je uradno nastal 17. marca 2007. Zares pa so se združili nekaj dni prej, da so se pripravili na svoj prvi koncert na St. Patrick’s Day. Seveda takrat še mladi in zeleni so se sprva definirali kot keltski punk band in igrali muziko, ki intenzivnost punk rocka meša s tradicionalnimi (pretežno) irskimi melodijami in napevi. Poleg kitar, bobnov in basa so tako na tistem prvem koncertu v mariborski Pekarni igrali še na bendžo in harmoniko. In seveda nosili kilte, za vsak slučaj.

Njihov prvi album 'No Offence' iz leta 2012 je, poleg večinoma avtorskih skladb, vseboval tudi nekaj priredb irskih tradicionalnih ('Irish Rover' (ki ima, mimogrede, čez 1 milijon ogledov na YouTube), 'Drunken Sailor', 'Foggy Dew' in 'Danny Boy'). Že naslednji, 'Heard Ya Say!' iz leta 2015 pa je bil izključno njihov. Vizli so nekje na svoji poti odložili kilte in se oddaljili od celtic punka ter se danes definirajo kot folk punk rock. Tak, presneto nepozaben, neprekosljiv glasbeni in odrski šus, ki ga ustvarja sedmerica: Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara). Band si je vmes utrl pot v tujino in pridobili poslušalce iz vsega sveta. Njihova muzika prišla tudi čez lužo (kjer so njihovo priredbo skladbe 'Danny Boy' uporabili za sountrack znane TV serije z Robinom Williamsom v glavni vlogi) in v deželo vzhajajočega sonca (kjer so izdali in razprodali obe njihovi plošči).

Bandova 'irska' preteklost je nekako še vedno njihova sedanjost. Na St. Patrick’s Day se je za Vizle zgodilo že marsikaj – prvi prvi koncert so imeli na ta dan, tam v letu 2007. Prvi album so izdali na ta dan, tam v letu 2012. Tudi drugega 'Heard Ya Say!'(2015) na ta dan. Ob 10. obletnici v 2017 so prvič koncertirali in razprodali Kino Šiška. Lani, za svojih 15 let, so stali na odru Orto bara. Letos bodo na dan svetega Patrika izdali tretji album 'Such is Life' in koncertirali v Mariboru, na Štuku.

WEB: www.happyolmcweasel.com

FB: https://www.facebook.com/happyolmcweasel/

IG: https://www.instagram.com/happyolmcweasel/

YT: https://www.youtube.com/user/happyolmcweasel

TW: https://twitter.com/happyolmcweasel