GREGORIAN  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Znane mednarodne uspešnice, zlate in platinaste plošče kažejo na to, kakšen brilijanten um je Frank Peterson, producent skupine Gregorian, ki je svoj občutek ter sposobnost za prepoznavanje vrhunske kvalitete že dokazal z mega uspešnim projektom Enigma. Svoje producentske sposobnosti je pokazal v projektim z znanimi glasbenimi umetniki kot so: Sarah Brightman, preminula izraelska zvezda Ofra Haza, Jose Carreras, Alannah Myles, Placido Domingo, Andrea Bocelli in mnogi drugi.


Gregorian je nemško-angleška glasbena skupina prepoznavna po specifičnem scenskem nastopu, ki se kaţe v posebnem načinu predelave in izvajanja sodobne pop in rock glasbe in sicer, v duhu starih gregorijanskih koral. S svojim impresivnim scensko - glasbenim nastopom, so že zdavnaj osvojili svetovno glasbeno tržišče in občinstvo vseh starosti v Evropi, Južni Ameriki, Aziji, Južni Afriki, Mehiki in ZDA. Vrhunsko kvaliteto te edinstvene glasbene skupine so prepoznali poslušalci vseh starosti ter tudi znani filmski proizvajalci. Zaradi svoje posebnosti in načina izvajanja glasbe, so bili prisotni tudi pri ustvarjanju glasbe v filmih kot so Harry Potter, Gospodar prstanov in Star Wars. Treba je poudariti, da so ob zadnjem obisku papeža Benedikta XVI v Izraelu v čast sprave odigrali koncert v Rimskem amfiteatru v Beit She'an.


Osem najboljših pevcev oblečenih v obleke menihov, pevka Amelia Brightman (sestra znane Sarah Brightman) in spremljevalna skupina izvaja obdelave mednarodnih glasbenikov hitov kot so: Guns N 'Roses, U2, ABBA, Depeche Mode, Led Zeppelin, Snow Patrol, Coldplay, Cat Stevens, Deep Purple, Nirvana, Metallica itd. Da so dejansko svetovna glasbena atrakcija kaže tudi več kot deset milijonov prodanih CD-jev in DVD-jev (izdali 13 CD-jev in 8 DVD-jev) in več kot dva milijona navdušenih obiskovalcev “gregorijanskega “ sveta glasbe.


S koncertoma v Mariboru in Ljubljani, Gregorian nadaljujejo svojo drugo svetovno turnejo, ki se je začela februarja 2011 v Hamburgu, svetovno turnejo in predstavljajo svoj novi album "The Dark Side of the Chant“, ki pa je je v osmih mesecih dosegel platinasto prodajo. Poleg Nemčije turneja obsega tudi Švico, Avstrijo, Francijo, Rusijo, Poljsko, Estonijo, Litvo, Kitajsko, Hrvaško in Slovenijo. Ta turneja bo do sedaj najbrž največji in najbolj dovršen spektakel viden v Sloveniji.Popolnoma razprodane koncertne dvorane v Zagrebu, Splitu in Beogradu so pokazale, kakšna izjemna in profesionalna produkcija stoji za tem projektom v katerem bodo oktobra meseca lahko uživali tudi slovenski gledalci.