Grand pok!  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Grand Pok!
virtuozni kabaret

Trije virtuozi: pevka Anja Strajnar, performer Tomaž Lapajne Dekleva in glasbenik Tadej Horvat, so pod režijo Marka Bratuša prepletli svoje spretnosti v izjemno zabavnem kabaretu. Virtuozni kabaret tako postavlja znane skladbe v nov kontekst in s tem osvetli pomene besedil skladb, ki jih sicer pri običajnih izvedbah ne zaznamo. Gre za humorno in lahkotno predstavo, kjer je glasbeni del podrejen gledališkim - sodobno klovnovski pristopom. Premiera Grand Poka, virtuoznega kabareta, bo v petek, 16. 11. 2012 ob 21h v Kavarni Union. Nakup vstopnic je možen prek Eventima.

Predstava Grand Pok! združuje ustvarjalce z različnih področij v enkraten virtuozni kabaret, ki vključuje tako glasbo kot gledališče, prefinjen humor in sodobno klovnovstvo. Najboljše skladbe iz svetovne zakladnice muzikalov, Cabaret, Porgy and Bess, The Sound of Music, Can-Can, Annie Get Your Gun, Gypsy in Chicago, so ustvarjalci priredili za današnji trenutek in jih povezali v duhovito komedijo. Predstava je več kot le koncert, saj doda človeško toplo intimno zgodbo popularnim skladbam in se tako žanrsko prelevi v gledališko predstavo.

Premiera: petek, 16. 11. 2012 ob 21h
Ponovitve: 25. 11. 2012; 2. 12. 2012, 7.12.2012, 30. 12. 2012

Ekipa:
režija: Marko Bratuš
na odru: Anja Strajnar, Tomaž Lapajne Dekleva in Tadej Horvat
kostumografija: Lucija Jankovec
tehnično vodstvo: Damjan Rostan
maska: Maja Nedič, Maja Limpl Nukić
frizura: Arianita Vrella

https://www.facebook.com/GrandPok
http://www.grandpok.com/


_________________________________________

O ustvarjalcih:

Anja Strajnar je umetniška vodja in pevka zasedbe Akordika, ki uspešno v živo izvaja glasbo iz svetovno uveljavljenih muzikalov, pri čemer prepleta elemente glasbe in plesa. Sodeluje pri najrazličnejših glasbenih projektih in z različnimi glasbeniki (Gal Gjurin, Jani Kovačič, Miha Alujevič …). Po končanem osnovnem izobraževanju iz klavirja je končala še 8-letno izobraževanje iz klasičnega petja, ko se je posvečala klasični glasbi, pa je med drugim odpela eno glavnih vlog v opereti »Čevljar in Vrag« ter solistični del za alt Mozartove maše v C-duru. Pela je tudi v različnih zborovskih sestavih: RTV komornem zboru, APZ Tone Tomšič, italijansko-slovenski zborovski zasedbi Vocalkor, kot članica zasedbe Slovenia United je sodelovala na izboru za pesem Evrovizije 2008, ukvarja se z vodenjem prireditev in dela kot novinarka na 1. programu Radia Slovenija.

Tomaž Lapajne Dekleva je poklicni gledališki ustvarjalec (performer, dramatik, režiser, scenograf in oblikovalec svetlobe). Sooblikoval je projekte Kolektiva Narobov, KUD France Prešeren, Gledališča Unikat, Društva za razvoj gledališča v izobraževanju, Radia Slovenija, Televizije Slovenija, Kulturnega društva Priden možic, En knapa, Rdečih noskov – klovnov zdravnikov, založbe Panika, revije Mentor, založbe Didakta, založbe Morfem, Andreje Podrzavnik … Je član Društva slovenskih pisateljev in ima status samostojnega ustvarjalca na področju kulture. Za svoje delo je prejel številne nagrade: kot član Kolektiva Narobov prejel Ježkovo nagrado (2007), kot samostojni avtor tretjo nagrado na festivalu TRAKulja, Cerkno (2007), nagrado na festivalu Alternative film/Video, Beograd (2007) in drugo nagrado ReView na festivalu Forvard<<2018, Vogograd, Rusija (2009), bil je član ekipe Kolektiva Narobov, ki je zmagala na mednarodnem tekmovanju v gledališki improvizaciji v Zuerichu, Švica (2010). Gostoval je v številnih mestih sveta: Amsterdam, Berlin, Bern, Bochum, Cagliari, Celovec, Dunaj, Edmonton, Erevan, Frankfurtu na Majni, Gradec, Konstanz, London, Lyon, Mannheim, Muenchen, Muenster, Nuernberg, Piombino, Sarajevo, Sisak, Stockholm, Tbilisi, Trst, Victoria, Winterthur, Zagreb, Zuerich, Žilina …

Tadej Horvat je profesor klavirja in korepetitor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter višji strokovni sodelavec na ljubljanski Akademiji za glasbo. Kot solist je v preteklosti ogromno nastopal doma in v tujini ter zelo uspešno sodeloval na državnih tekmovanjih, kjer je v letih 1998 in 2001 dosegel dve 1. nagradi in zlati plaketi, v letu 2004 pa 2. nagrado. Velikokrat je uspešno nastopil kot solist z različnimi slovenskimi in tujimi orkestri in med drugimi koncerti (Mendelssohn Bartholdy, Liszt, Rahmaninov, Beethoven) izvedel tudi slovensko noviteto - Koncert za klavir in orkester št. 2 Janeza Osredkarja v veliki Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Za dosežene uspehe je prejel Škerjančevo nagrado na SGBŠ in Prešernovi nagradi na Akademiji za glasbo (2005) ter ljubljanski Univerzi (2006). Pet let je bil zborovodja študentsko- mladinskega pevskega zbora župnije Ljubljana – Dravlje, za katerega je pisal priredbe in avtorska dela. Z letom 2007 je postal dirigent revijskega orkestra Divertimento, avtor številnih skladb in aranžer, v zadnjem času pa veliko sodeluje tudi s priznanimi in uveljavljenimi solopevci, kot so Theresa Plut, Jadranka Juras, Tomaž Štular, Katarina Kobal ter Aljaž Vesel.

Marko Bratuš je leta 2005 diplomiral iz dramaturgije na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, leta 2006 pa se je vpisal na magisterij iz radijske režije. Kot gledališki režiser je sodeloval pri štirih predstavah - Krpan vs. Brdavs, Misterio Bufo, Moja dežela in Kvartet. V času poklicnega ustvarjanja je kot scenarist sodeloval pri osmih kratkih (pet v koprodukciji z EBU) in enem celovečernem filmu (Črni bratje), poleg tega pa je režiral tudi dva srednjemetražna dokumentarna filma (Elena o Eleni Pečarič in Hoja po vodi o Alenu Kobilici). Napisal, priredil in kot dramaturg ali režiser je sodeloval tudi pri nekaj radijskih igrah (leta 2004 je bila radijska igra Nočna tarifa (J. Jenull) izbrana na Prix Italia med tri finaliste). Za Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) pa že vrsto let opravlja vlogo selektorja ali žiranta za Linhartovo srečanje. Bil je tudi soustanovitelj spletnega medija Vest (www.vest.si), ki je deloval med leti 2006 in 2011.