God Is An Astronaut (Irska)  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

V Ljubljano se po krajšem premoru vračajo irski atmosferiki God Is An Astronaut. Instrumentalni post rock kvartet (lani se jim je namreč pridružil koncertni klaviaturist) je aktiven od leta 2002. Do danes so objavili 5 albumov, izmed katerih je njihov zvok še najbolj definiral album „Far From Refuge“. V okviru praznovanja 10. obletnice obstoja, ki jih bo v petek, 16. marca v okviru evropske turneje zanesla na oder Kino Šiške, obljubljajo prav posebno glasbeno doživetje, ki se mu bo tokrat pridružil tudi originalni bobnar zasedbe Lloyd Hanney. Trenutno je v pripravi nov studijski album, ki izide v drugi polovici leta 2012, zveste oboževalce pa bodo vsekakor razveselili tudi z remasteriziranimi izdajami vseh predhodnih albumov. Glasbo GIAA odlikujejo lepe zasanjane melodije, ambientalni vokali, dinamični komadi ter obsežna uporaba vizualij, ki dopolnjujejo njihove žive nastope. Na tokratnem obisku jih bo spremljala domača zasedba The Canyon Observer, ki se zateka predvsem k post-metalskemu zvoku, a ga para na svoj način z eksotičnimi oznakami, kakršni sta sludge in atmosferični noise.

God Is An Astronaut sta leta 2002 kot studijski projekt zasnovala brata dvojčka Torsten in Niels. Kljub velikemu zanimanju glasbenih založb sta se že v samem začetku raje odločila za neovirano ustvarjalno pot pri lastni hiši Revive Records ter že istega leta presenetila s prvencem »The End of the Beginning«. S prihodom bobnarja Lloyda Hanneya, učenca jazz legende Johnnyja Wadhama, se je ritmično ojačana postava prelevila v pravo A/V koncertno poslastico, o kateri se je hitro širil sloves od ust do ust, širša medijska razpoznavnost, ki je leta 2005 botrovala odličnemu drugemu album »All Is Violent All Is Bright«, pa je božje kozmonavte ponesla direkt v prostrano vesolje, po katerem uspešno plujejo še dandanes. GIAA so v času delovanja objavili pet albumov, en EP in nekaj singlov, po zadnji izdaji »Age of the Fifth Sun« pa so v svojo magijo vpletli  še četrtega člana, s katerim se tudi odpravljajo na bližnjo evropsko turnejo.

Čeprav se značilen razpotegnjen zvok irskih sanjačev skozi čas ni kaj veliko spreminjal, pa svoje popolne in neposredne instrumentacije iz albuma v album uspešno plemenitijo s prostrano atmosferiko, napetostjo in melodramo, kar skupini, ki vokale v glasbo vključuje kot prav poseben instrument, daje še dodaten emocionalni pečat.

Zasedba:
Torsten Kinsella (kitara)
Neils Kinsella (bas)
Lloyd Hanney (bobni)
Jamie Dean (piano, klaviature)

www.godisanastronaut.com
www.myspace.com/godisanastronaut
www.superadmusic.com

Diskografija: www.discogs.com/artist/God+Is+An+Astronaut

Video: www.youtube/giaa