GLASBENI POKLON TINETU STARETU

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

GLASBENI POKLON TINETU STARETU OB 30-LETNICI ANSAMBLA SVETLIN

Radio in TV Veseljak v sodelovanju z Občino Domžale in soglasjem družine Staré pripravlja težko pričakovan koncert v spomin na nepozabnega godca, Tineta Stareta.

Ansambel Tineta Stareta bi letos beležil 45 let delovanja, Tine Stare pa svoj 65. rojstni dan. Ansambel je svoje vidnejše festivalske uspehe z glasbo nanizal že v začetku 80-tih let, ko je med najmočnejšo elito legendarnih ansamblov z nasmeškom objemal osvojene Ptujske Orfeje, na drugi strani slovenske meje pa je v Števerjanu navduševal občinstvo.

Staretova glasba je zelo preprosta in spevna, zato rada sama zleze v uho in tam tudi ostane. Da imajo ljudje radi Staretove viže vedo tudi člani Ansambla Svetlin, ki so studijsko obudili največ Tinetovih melodij in jih naredili še bolj priljubljene.

Tudi Ansambel Svetlin praznuje jubilej. Letos mineva 30 let, ko so trije mladoletni bratci odločno stopili na glasbeno pot, na kateri so fantje dozoreli v može in profesionalne glasbenike.

Veliko praznovanje, v objemu ponarodelih Staretovih skladb, bo na koncertu potekalo v družbi: Ansambla Svetlin, Slovenskih muzikantov, Skupine Gadi, Letečih muzikantov, Mladih Gamsov, Andreje Čamernik Rampré in številnih drugih glasbenih presenečenj.

Koncert bo povezovala Tanja Vidic Goršak.

Nedelja, 24. november, 17.00 Športna dvorana Domžale

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

EVENT24 d.o.o.

Vevška cesta 52

1000 Ljubljana – Polje