GARBAGE  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

GARBAGE

Shirley Manson, Butch Vig, Duke Erikson in Steve Marker so Garbage, niso pa za staro šaro: eden najuspešnejših alter rock bendov 90-ih napoveduje nov album in … prvi koncert v Ljubljani!


Garbage je ameriško-škotski alternativni rock bend, ki je nastal leta 1993 v Madisonu v ameriški zvezni državi Wisconsin. Sestavljajo ga škotska glasbenica Shirley Manson (vokal, klaviature, kitara) ter njeni ameriški kolegi Duke Erikson (bas, kitara, klaviature), Steve Marker (kitara, klaviature) in Butch Vig (bobni, tolkala), ki je tudi eden najbolj iskanih rock producentov, med drugim odgovoren za zvok Nirvaninega Nevermind. Vsi štirje člani sodelujejo kot avtorji pesmi in producenti.


Garbage so po vsem svetu prodali več kot 17 milijonov izvodov svojih albumov. S svojim prvencem Garbage so navdušili kritike, prodali več kot 4 milijone izvodov, prejeli dvojno platinasto ploščo v Veliki Britaniji, ZDA in Avstraliji, hkrati pa so v letih 1995–1996 izdali niz vse bolj uspešnih singlov, med drugim “Stupid Girl” in “Only Happy When It Rains”. Njihov naslednji album Version 2.0, ki je po letu nastajanja izšel leta 1998, je bil prav tako prodajna uspešnica, uvrstil se je na sam vrh angleške lestvice albumov in jim prislužil nominaciji za dva grammyja. Garbage so svoje uspehe nadgradili s skladbo za devetnajsti film v franšizi o Jamesu Bondu, The World Is Not Enough, ki so jo tudi soproducirali.


Garbage so 6. februarja 2016 na svojem profilu na Facebooku objavili, da so skoraj zaključili z miksanjem novega albuma: »Čisto malo še manjka do naše nove plošče, čisto malo še manjka, pa bo gotova. In čisto resno mislim, da manjka čisto malo, pa bo povsem gotova. Posneta. Zmiksana. In kmalu še zmasterirana.« Vig je potrdil tudi naslov nove skladbe “Even Though Our Love is Doomed”. Tri dni pozneje so objavili, da so dokončali album. Njihov šesti studijski album z naslovom Strange Little Birds izide 10. junija 2016.


 


Odgovorni organizator prireditve:


Kino Šiška


Trg prekomorskih brigad 3


1000 Ljubljana