FRANCISCO LOPEZ  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Za ta dogodek sta na voljo mobilna vstopnica in print@home. Še nimate vstopnice? V nekaj preprostih korakih si lahko vstopnico naložite na vaš pametni telefon in jo plačate s kreditno kartico ali z moneto!! Ali pa izberite dostavno metodo print@home in si vstopnico natisnite, kar z domačega tisklanika. (dodatna navodila o mobilni vstopnici in print@home najdete tukaj). 


 


--


FRANCISCO LÓPEZ je eden glavnih protagonistov na polju zvočne umetnosti in eksperimentalne glasbe. Z ustvarjanjem zvoka in lokacijskih posnetkov se ukvarja že več kot 30 let, v tem času pa je razvil impresiven zvočni svet, ki je izjemno oseben, ikonoklastičen in temelji na pretanjenem poslušanju sveta in prenašanju te izkušnje na publiko. Njegovi perfromansi v živo so zvočna izkušnja, ki je preprosto ne gre zamuditi.


Je avtor več sto instalacij in projektov, v katerih uporablja posnetke zvočnih krajin in zvočnih performansov, s katerimi je gostoval na vseh pomembnih svetovnih koncertnih prizoriščih, festivalih ter v muzejih in galerijah v 70 državah sveta. Njegove plošče so izšle pri več kot 300 založbah, na festivalu Ars Electronica je prejel štiri posebna priznanja, leta 2010 pa francosko nagrado Qwartz v kategoriji najboljša zvočna antologija.


Zvočni performansi Francisca Lópeza presegajo okvire “običajnega” glasbenega koncerta, saj gre za intenziven in zvočno bogat potopitveni dogodek, v katerem občinstvo prejme obveze za oči, obkroža pa ga večkanalni prostorski sistem. Virtualne svetove zvoka, ustvarjenega iz mnoštva izvirnih posnetkov s vsega sveta (od deževnega pragozda, puščave, do tovarn in objektov z vsek koncev sveta), Francisco López mojstrsko pretopi v živo izvedeno enourno kompozicijo.


 


ODGOVORNI ORGANIZATOR PRIREDITVE:
Kino Šiška
Trg prekomorskih brigad 3
1000 Ljubljana