Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Prvi sin afrobeata in glasbenega revolucionarja Fele Kutija se k nam vrača s februarja izdanim albumom One People One World. S seboj prinaša pozitivno koncertno silo, ki utrjuje žlahtno afrobeat tradicijo, zvok hkrati modernizira in prepleta z reggae, soul ter hiphop elementi, družbeni angažma pa navdaja z zrelim optimizmom.

Če kdo lahko trdi, da ima afrobeat v krvi in genih, je to prav gotovo Femi Kuti, prvi sin Fele Anikulapoja Kutija, revolucionarnega utemeljitelja afrobeata – mešanice zahodnoafriških muzik, kot sta jùjú in highlife, z zahodnjaškim jazzom, funkom ter soulom.

One People One World je že deseti Femijev album z njegovo dolgoletno zasedbo The Positive Force. Od prejšnjega, za grammyja nominiranega albuma No Place for My Dream, je minilo že pet let, v vmesnem času pa je Femi ob neumornem koncertiranju in delovanju kot ambasador organizacije Amnesty International uspel postaviti še Guinnessov rekord v neprekinjenem držanju enega tona na saksofonu – neverjetnih 51 minut in 35 sekund.

Afrobeat je vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja gonilo generacij glasbenikov v Afriki in po svetu, ki vedno znova obnavljajo neumorni ritem in vodilo Fele Kutija, da je glasba lahko tudi orožje v boju za pravico in svobodo. Novi album Femija Kutija je še vedno jasno političen, vendar se tokrat prvič pojavijo tudi ljubezenske pesmi in slavljenje skupne človečnosti. “Da, glasba je bolj spodbudna, bolj optimistična,” pravi Femi, “sem oče, ljubim svoje otroke in hočem mladi generaciji dati sporočilo upanja. Vsem problemom navkljub lahko ustvarjamo veličino v svojih življenjih.”
Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana