EURO CUBAN ALL STARS - Nakup vstopnic

EURO CUBAN ALL STARS

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Juan De Marcos & Euro Cuban All stars je glasbena skupina sestavljena iz Europskih in Kubanskih glasbenikov.


Glasbeno skupino sestavljajo:

JUAN DE MARCOS - BANDLEADER

ČRTOMIR PŠENIČNIK - TOLKALA

LUIS MARIANO VALIENTE MARIN - TOLKALA

JOSE ANTONIO RODRIGUEZ GONZALEZ - VOKAL

ROLANDO SALGADO PALACIO - TOLKALA (CONGA, BONGOS)

DAVID ALFARO GARCIA - PIANO

YUNIER ALEXIS NUEVA PANEQUE - KONTRABAS (BAS KITARA)

ALFREDO BATISTA ROBLES - VOKAL

RAUDEL MARZAL TORREZ - TROBENTA

EMILIO SUAREZ MARTINEZ - VOKAL

ALBERTO MUGUERCIA RAMOS - TOLKALA

ANDREJ ŠTREKELJ - TROBENTA

ALJOŠA JURKOVŠEK - TROBENTA

MATIJA MLAKAR - POZAVNA

MATEJ LESKOVAR - POZAVNA


Juan de Marcos González (rojen kot Juan de Marcos González-Cárdenas; 29. januar 1954) je kubanski vodja skupine, glasbenik in igralec, najbolj znan po svojem delu z Buena Vista Social Club in v animiranem filmu Sony Pictures iz leta 2021 Vivo kot glas lastnika Viva, Andrésa.

Biografija

Juan de Marcos González se je rodil v havanski četrti Pueblo Nuevo v glasbeni družini. Njegov oče, Marcos González Mauriz († marec 1990), je bil vokalist, ki je nastopal z uglednim vodjo skupine Arseniem Rodríguezom. Ima dve hčerki, Glicerio in Lauro Lidio González Abreu ter enega sina, Juana de Marcosa Gonzáleza Péreza. Študiral je klasično in tres kitaro na Konservatoriju Ignacia Cervantesa ter pri maestroh Leopoldini Nuñez in Vicenteju "Gutun" Gonzalezu. Kasneje je obiskoval tečaje orkestrskega dirigiranja in sodobne harmonije na kolidžu Goldsmith v Londonu.

González je med odraščanjem oboževal ameriško in britansko rock glasbo, preden je ponovno odkril svoje kubanske korenine in leta 1978 ustanovil "tradicionalno" kubansko skupino Sierra Maestra. Gonzálezov cilj je bil ohraniti plamen kubanske ljudske glasbe za mlajšo generacijo . Sierra Maestra je posnela štirinajst albumov na Kubi in gostovala po tujini.

González je postal ključni član Buena Vista Social Cluba, pri čemer je uporabil svoje stike v kubanskem glasbenem svetu za iskanje glasbenikov. Ko je Ry Cooder prispel v Havano na snemanje, je González sam pripravljal "all star" album, posvečen velikanom zlate dobe kubanske glasbe, Afro-Cuban All Stars, na katerem je sodelovalo veliko istih glasbenikov, ki sestavljajo Buena Vista Social Club. Kasneje je González vodil Afro-Cuban All Stars in Rubéna Gonzáleza na njihovih evropskih in ameriških turnejah ter režiral koncerte Buena Vista Social Club v Amsterdamu, Mexico Cityju in v Carnegie Hallu.

Govori rusko, angleško in špansko ter nekaj pozna jezika Lucumi in Abakua.