ENRICO CARUSO

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Projekt »Il carro di Tespi« se v Koper vrača z novim projektom:

»Koncert v spomin legendarnemu tenorju – ENRICO CARUSO«.

Glasbeni spektakel društva Filarmonia bomo tokrat gostili v idiličnem ambientu osrednjega mestnega trga v Kopru (Titov trg), 22.julija 2019, ob 21. uri.

Projekt »Il carro di Tespi« oziroma Tespisov voz se je v okviru jubilejne desete izdaje leta 2014 v Kopru predstavil z znamenito opero Gioachina Rossinija »Seviljski brivec«, ki je med občinstvom požela veliko uspeha.

Pri letošnji izvedbi projekta sodeluje kar 47 glasbenih mojstrov – profesorjev in izkušeno ter visoko kvalificirano tehnično osebje, ki bodo s svojim nastopom najlepši mestni trg spremenili v magično operno kuliso.

Tudi tokrat je pod projekt podpisan dirigent društva Filarmonia, Alfredo Barchi, ki ga odlikuje bogata glasbena kariera. Študiral je oboo s prof. Ginom Sivierijem in orkestrsko dirigiranje s prof. Gianfrancom Masinijem, na odru pa koncertiral s sekstetom ''Sestetto Poulenc''. Prejel je številna priznanja na regijskem in državnem nivoju, od leta 1989 pa je tudi redni profesor na konservatoriju “J. Tomadini” v Vidmu.

Med njegove projekte sodi tudi »Tespisov voz«, ki želi s koncerti na najlepših trgih dežele Furlanije Julijske Krajine in na celotnem obmejnem območju italijansko operno glasbo približati širšemu občinstvu. Predvsem pa mlajšim generacijam, ki v resnici nimajo prave možnosti doživljati in gojiti visoko kulturo. Barchi si zadnjih nekaj let prizadeva projekt pripeljati tudi v Slovenijo in na sosednjo Hrvaško.

 

Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper