ENA ZA REKO: ZGODBA SAVE - Nakup vstopnic

ENA ZA REKO: ZGODBA SAVE

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

ENA ZA REKO: ZGODBA SAVE

premiera celovečernega dokumentarnega filma

Izrezuje kanjone, prinaša rodovitno prst, ustvarja brzice, gnezdišča in globoke tolmune. Ljudje pijejo njeno vodo, je navdih za pesmi in prepire ter vir energije. Reka Sava je tekoča povezava med štirimi državami in neštetimi ekosistemi.

Dokumentarni film Ena za reko: Zgodba Save je s svojimi 84 minutami pravi celovečerec. Material za film je produkcijska ekipa 13-krat nagrajenega filma The Undamaged (Nepoškodovane) posnela lani med veslanjem celotnega toka Save v Sloveniji; od Podkorena in Bohinja je ekipa štirih kajakašev 11 dni veslala vse do Jesenic na Dolenjskem. Med 258 preveslanimi kilometri so našli kup dogodivščin, zapletov, spoznanj in uvidov v negotovo prihodnost te prelepe reke.

Reka Sava v Sloveniji povezuje hudo različne pokrajine, visokogorje s Panonsko nižino in mnoge zanimive kraje. Dom nudi neštetim živalim in rastlinam, med njimi tudi vedno bolj redkim – prav te so med veslanjem iskali kajakaši. V ne tako davnih časih je bila Sava glavna prometna pot, še pred tem pa so se njena prodišča ob Ljubljani raztezala več kot kilometer široko. Čeprav že močno načeta z jezovi in industrijo, Sava v zadnjih desetletjih spet postaja polna življenja in potenciala za to, da jo vsi skupaj zares spoznamo.

Pridružite se štirim kajakašem, medtem ko veslajo čez Slovenijo in spoznavajo Savino divjo preteklost, temno zgodovino, barvito sedanjost in negotovo prihodnost.

Ideja: Rok Rozman

Režiser: Rožle Bregar

Producent: Rok Rozman

Kamera: Rožle Bregar & Mitja Legat

Montažer: Denis Artač

Skladatelj glasbe: Janez Dovč

Vokal: Mateja Fi

Obdelava zvoka: Grega Švabič

Ilustracije: Maja Poljanc

Animiranje: Mitja Legat & Toni Stanovnik

Glas Save: Sabina Kogovšek

Spremno besedilo: Rok Rozman

Produkcija: Leeway Collective

Koprodukcija: Vizualist & LegitFilms


Organizacija:

Leeway Collective in Kino Šiška.