elvis jackson 2020 kranj - Nakup vstopnic

ELVIS JACKSON akustično

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

ELVIS JACKSON, 4.9. na Letnem gledališču Khislstein Kranj

Skupina, ki vas bo nemudoma navdušila s svojo direktnostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in karizmo!


Elvis Jackson je slovenska rock skupina, ki je razvijala svoj glasbeni izraz skozi desetletja z vplivi ska, punk, hard core, reggae in metal glasbe. Skupino so ustanovili konec 1997 in njihova prva vaja se je zgodila le dva dni pred prvim živim nastopom. Od takrat so poznani po svojih energičnih, nepozabnih nastopih, polnih pozitivne energije, ki se prenaša na občinstvo. Po dveh letih intenzivnega koncertiranja so 1999 izdali prvi album Move Your feet It's one O'clock (Rock'n'Roll Rec.), v 2000 sledi Go Home and Practice (Rock'n'Roll Rec.) in Summer Edition (EJ Rec/ Multimedia) leta 2003. Summer edition je bil izdan v vseh evropskih državah in celo na Japonskem, medtem pa so se v večini teh držav tudi v živo predstavili na številnih festivalih in klubskih koncertih.


Njihov zelo uspešni četrti album Against The Gravity je bil posnet v sodelovanju s producentom Billijem Gouldom (ex-Faith No More) v novomeškem studiu RSL, zmiksan in zmasteriran pa v ZDA (Rich Veltrop, Studio Radio Star Studios, Weed near San Francisco, mastering: John Cuniberti). Album je bil izdan v Nemčiji pri manjši založbi Anstreet Rec in uspešno prodajan po celotni Evropi.


V zadnji dekadi so igrali ob boki velikih imen kot Faith No More, Sepultura, Anthrax, Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P in NoFx. Omenimo tudi, da so igrali na številnih velikih festivalih kot so Exit, Sziget, Rototom Sunsplash, Devilside, Serengeti, Burgas, Rock For People, T-Mobile, InMusic, idr. Še pred novo izdajo, so sodelovali na kompilaciji v spomin ameriškim R.E.M. s priredbo Losing My Religion (U.S. Embassy in Slovenia). Priredba je požela ogromen uspeh in bila predvajana na radijskih postajah po celotni Evropi ter osvojila prva mesta na številnih lestvicah.


Aprila 2014 so izdali zelo pričakovani peti album Radio Unfriendly. Ni bilo potrebno dolgo, da so Elvis Jackson spet navdušili svojo staro in novo publiko, saj so s svojo glasbo spet zakorakali po robu in polni energije. Začel se je novo poglavje njihove uspešne glasbene poti.


Po mnenju številnih kritikov so Elvis Jackson skupina, ki vas bo nemudoma navdušila s svojo direktnostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in karizmo. To potrjujejo tudi številne nagrade in predvsem njihova zvesta publika.


Koncert bo podkrepljen z brass sekcijo in gosti