ELEMENTAL - Nakup vstopnic

ELEMENTAL

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Kultna zagrebška hip hop zasedba Elemental, ena najuspešnejših skupin v regiji, v letu 2023 praznuje četrt stoletja sijajne kariere. Maja bodo obletnico obeležili v Šiški, kjer bodo v sklopu enega svojih značilno energičnih nastopov igrali priljubljene skladbe s svojih večkrat nagrajenih albumov.

ZA FENE: The Roots, Dubioza Kolektiv, TBF …

Odkar so leta 1998 začeli kot strnjen trio, so Elemental prerasli v polnokrvno sedemčlansko zasedbo, znano po eklektičnih, navdihujočih nastopih v živo in organski glasbeni mešanici hip hopa, funka, soula in rocka. V 25 letih so nabrali nič manj kot osem albumov, 60 milijonov ogledov na YouTubeu in skoraj 1000 koncertov, vključno z nekaterimi največjimi festivali v regiji, in celo ogreli občinstvo za poslednji nastop Amy Winehouse. Osvojili so več prestižnih hrvaških glasbenih nagrad, njihov zadnji album Ilica pa je nehote postal glasbena spremljava ranjenega mesta, potem ko je njihov domači Zagreb uničil potres.

Nič od tega pa ne pomeni, da se Elemental pripravljajo na pokoj – pravzaprav daleč od tega. Skupina se že pripravlja na izdajo nove glasbe, ki nedvomno vsebuje tipično realistično, prodorno in brutalno iskreno liriko, zaradi katere je Elemental tako priljubljena glasbena sila. V letu 2023 bo ena najbolj iskanih živih zasedb na Balkanu odigrala vrsto jubilejnih nastopov, vrhunec pa bo junija na spektakularnem koncertu na stadionu Šalata v Zagrebu. Tudi v Šiški se bodo ogrevali za največji samostojni šov v svoji karieri, zato pridite in se pridružite majski zabavi.


Organizacija: Kino Šiška.