Egy a természettel Világkiállítás - Vstopnice

EGY A TERMÉSZETTEL Világkiállítás

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

"ENO Z NARAVO" Svetovna razstava o lovu in divjadi

Madžarska 2021

od 25. septembra do 14. oktobra


"ENO Z NARAVO" Svetovna razstava o lovu in divjadi


Največji dogodek o naravi na svetu: leta 2021 si je ta naziv prislužila svetovna razstava "Eno z naravo" Svetovna razstava o lovu in divjadi. Prireditev bo potekala od 25. septembra do 14. oktobra v glavnem mestu Madžarske, Budimpešti, v Kongresnem in razstavnem centru HUNGEXPO.

Predstavitev očarljivih divjih in vodnih živali Zemlje, lovskih psov, konjev, lokostrelstva in sokolarstva, zvrstno pester kulturni festival, strokovni sejmi in sprehajališče z nepozabnimi gastronomski doživetji – svetovna razstava pričakuje vse ljubitelje narave.

Pričakuje jih na tisoče doživetij. Na prenovljenem in tudi v mednarodnem merilu izjemno sodobnem razstavišču bodo na celotnem območju HUNGEXPA v Budimpešti, na 75.000 kvadratnih metrih, v 8 paviljonih interaktivne razstave, igre virtualne resničnosti, mednarodna predavanja, stojnice, filmi, instalacije, demonstracije v živo in diorame, vse to vam bo pomagalo bolje razumeti edinstveni živi svet naše Zemlje.

Obiskovalci se lahko med sprehodom skozi tisočletno zgodovino seznanijo s tradicijo madžarskega lova in ribolova ter aktualnim gospodarjenjem z divjadjo. V posebni dvorani bodo države z vsega sveta predstavile svojo lovsko in naravovarstveno kulturo.

Prav tako je v posebni dvorani postavljena spektakularna in monumentalna razstava o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti življenja v vodi. Pomemben del prireditve je dvorana s trofejami, tukaj so na ogled tudi najboljši preparati Evropskega prvenstva v taksidermiji.

Osrednja ideja razstave je, pokazati, da so ljudje v poklicih blizu narave, lovci in ribiči, najpomembnejši akterji pri resničnem in dolgoročnem trajnostnem ohranjanju narave.

O najbolj aktualnih naravovarstvenih temah se bodo na odru World Conservation Forum, v paviljonu A pogovarjali svetovno priznani strokovnjaki, glavna tema pogovorov bo trajnostna raba in ohranjanje narave.

Na razstavi bodo na voljo tudi številne igre za navidezno resničnost, s katerimi se boste lahko igrali in odkrivali lepote narave, na primer tako, da se boste kot sokol potepali po Madžarski.

Med ogledi se bomo lahko okrepili na gastronomskem sprehajališču, kjer bo poudarek na divjačini in ribjem mesu iz naravnih virov.

Največja naravoslovna razstava leta 2021 bo tudi za pse najbolj prijazna prireditev leta, zato je svetovna razstava odprta tudi za štirinožne obiskovalce.

Galerija dogodka

Oglas, promocija, partnerji