dvavirtuoza - Vstopnice ©

DVA VIRTUOZA : Vlatko Stefanovski & Gora  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

PO IZJEMNO ODMEVNEM KONCERTU  V CANKARJEVEM DOMU PONOVNO SKUPAJ - »DVA VIRTUOZA« TOKRAT V SLOVENSKIH KONJICAH!


Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal na slovitem salzburškem Mozarteumu v razredu prof. Aloisa Brandhoferja, z oceno summa cum laude. Kritiki ga uvrščajo med enega najboljših klarinetistov na svetu. Na letošnjih poletnih festivalih po Evropi je razprodal vse koncerte do zadnjega. Znamenit festival Ohridsko leto je njegov koncert izpostavil kot enega največjih dosežkov v zgodovini festivala samega.

V njegovem življenjepisu lahko zasledimo tako nastope na vseh pomembnejših evropskih odrih, kot tudi izjemne uspehe njegovih del, ki jih izvajajo na različnih univerzah po svetu, med drugim tudi na Mozarteumu, kjer piše tudi za njihov curriculum. Ustvarja glasbo za filme, njegov najnovejši balet Derviš in smrt, v produkciji NHK Split pa je prejel nominacijo za najboljšo predstavo na Hrvaškem.
Je prejemnik bronastega grba za izjemne ustvarjalne in izvajalske dosežke MOC za leto 2018.


»Bojčevski je velik v dialogu s tradicijo solističnih virtuoznih skladb slavnih skladateljev, ki pa jih zna predelati na samolastni način in z interpretacijo, ki je neponovljiva, ker izhaja iz notranjega glasbenega čutenja, refleksa, kontemplacije in tehničnega znanja. In ko se to združi v enem, so najtežji makedonski ritmi slišani, občuteni in izvedeni kot lahki, čeprav je njihova težavnostna stopnja najvišja.« (Vir: Marjan Zlobec, Wordpress).


»Delal sem z ogromno glasbeniki tokom let, eden najbolj znanih je bil Ivo Papasov. Eden najpopolnejših, kar sem jih slišal, pa je Goran Bojčevski.« (Vir: Ian Smith, kritika po razprodanem koncertu na Dunaju, Theater am Spittelberg).


Vlatko Stefanovski je svetovno znan kitarist, ki je svojo kariero pričel v domači Makedoniji kot ustanovitelj ene najbolj znanih skupin v takratni Jugoslaviji, Leb i sol. Po razpadu skupine je nadaljeval izjemno samostojno ustvarjalno pot, kar izkazuje število posnetih zgoščenk. Redno piše glasbo za filme. Leta 2012 pa je odšel nasvetovno turnejo s še dvema svetovno znanima kitaristoma Tommyjem Emmanuelom in Stochelom Rosenbergom, z naslovom Kings of Strings. Prav tako veliko nastopa v duetu s priznanim kitaristom, Miroslavom Tadićem. Sodeloval je tudi s tako velikimi imeni, kot sta Allan Holdsworth in John McLaughlin, Manu Katche, Pino Paladino, Toni Levin in drugimi. Je reden gost vseh večjih festivalov po svetu. Z zadnjim albumom, Majčin Jazik oz. Mother Tongue se vrača h koreninam, velja za njegovega najbolj osebno-izpovednega do sedaj.


Na koncertu »DVA VIRTUOZA« sodelujejo:

Goran Bojčevski - klarinet
Borut Mori - harmonika
Jan Sever - klavir
Jošt Lampret – kontrabas
Žiga Kožar - bobni

Poseben gost Vlatko Stefanovski  -  kitara


 


 


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


SK Slovenske Konjice Mestni trg 4


3210 Slovenske Konjice