dubioza_lent - Vstopnice ©

DUBIOZA KOLEKTIV  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

20. 6. 2019, ob 21.00


Trg Leona Štuklja, Maribor


 


DUBIOZA KOLEKTIV (BIH)


 


Dubioza kolektiv, bosanski bend, ki se je kot visokooktanska ska-punk-reggae-rock atrakcija postavil tudi na svetovni zemljevid. Avtorji hitov, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije in Blam Blam, osvajajo svet z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona.


Davnega leta 2003 se je nekje daleč, na ozemlju imenovanem Bosna in Hercegovina, skupina prijateljev odločila za oblikovanje benda. To je bil začetek neobičajne skupine v še bolj neobičajnih okoliščinah. V času, ko se ni razvijala glasbena industrija, ko ni bilo prostora za koncerte, niti priložnosti za kulturno ali politično izražanje mladine. Med globoko moralno in tudi gospodarsko stagnacijo se je rodila skupina Dubioza kolektiv.


Danes kultna balkanska, ska, punk, reagge in rock zasedba je koncertirala na vseh največjih festivalih v Evropi in v anale svojih aktivnosti vpisala tudi nemalo odmevnih turnej po svetu. Visoka energija, pronicljiva besedila ter izjemni odrski nastopi so temelj slikovitih koncertov, življenjski nazori, besedila in zgledi pa povezujejo občinstvo po svetu. Tradicionalne glasbene oblike zaznamuje posebna perspektiva, ki se je brusila skozi čas in je nabita z visoko stopnjo pozitivnosti. Ta zadane kot sveži zrak! Vsem, ki so odprti za izkušnje, koncert lahko spremeni pogled na življenje. Če skočimo v leto 2016, najdemo skupino močnejšo kot kadarkoli, postavljeno ob bok največjim in najuspešnejšim živim bendom vzhodne Evrope, zapečateno z  njihovim glasbenim albumom Happy Machine, najverjetneje njihovim najbolj provokativnim albumom doslej.


 


Zasedba


Almir Hasanbegović, vokal


Adis Zvekić, vokal


Brano Jakubović, klaviature, sampler


Vedran Mujagić, bas kitara


Senad Šuta, boben


Mario Ševarac, saksofon


Jernej Šavel, kitara


 


Diskografija


Dubioza kolektiv (2004)


Open Wide  (2004)


Dubnamite (2006)


Unpopular Singles (2007)


Firma Ilegal (2008)


5 do 12 (2010)


Wild Wild East (2011)


Apsurdistan (2013)


Happy Machine (2015)


Pjesmice za djecu i odrasle (2017)


 


»Kick-ass from start to finish, Dubioza Kolektiv marries power and positivity...« (PopMatters)


»Yeah, the Dubioza Kolektiv really are that good. Damn… Just…Damn…« (Mass Movement Magazine)