Državni ansambel Rus iz mesta Vladimir  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka


Na voljo dostavna metoda print@home! Opravite nakup preko spleta in si vstopnico natisnite, kar na domačem tiskalniku. (dodatna navodila o print@home najdete tukaj).


 


Vsakoletne spominske slovesnosti pri Ruski kapelici se udeležijo najvišji predstavniki Ruske federacije in Slovenije, pa tudi širša javnost, ki želi tako simbolno izkazati prijateljstvo med narodoma. Ob spominskem srečanju pa bo v petek, 29.7.2016 ob 20.30h v dvorani Vitranc v Kranjski Gori poteka spremljajoča kulturna prireditev – koncert Državnega ansambla »Rus« iz mesta Vladimir. Državni ansambel »Rus« iz mesta Vladimir, ki deluje v okviru Vladimirske filharmonije, je bil ustanovljen leta 1974. Že prvi umetniški vodja ansambla Hohlov si je prizadeval, da bi ansambel združil umetnike, ki znajo ne samo igrati na instrumente, ampak tudi peti in plesati. Nov ustvarjalni zagon je ansambel dobil leta 1986, ko je vodenje ansambla prevzel Firsov. Pod njegovim vodstvom je ansambel ustvaril unikaten glasbeni spektakel, vokalno-koreografsko kompozicijo, z naslovom »Slike ruskega koledarja«, ki nas popelje v bogat čarobni svet ruskih navad in običajev. Omeniti velja tudi cikel »Pesmi in plesi Rusije«, s katerim umetniki z glasbo naslikajo vso raznovrstnost širne Rusije.

Instrumentalna skupina ansambla »Rus«, ki deluje pod vodstvom Litvinova, je skupina vrhunskih glasbenikov. Večina med njimi igra tri ali štiri instrumente. Mojstrstvo glasbenikov potrjuje nagrada z Vseruskega tekmovanja izvajalcev na narodnih instrumentih.Ansambel »Rus » svoj značilen zvok – mešanico tradicionalne ruske, klasične in rock glasbe, deli s poslušalci širom sveta.

Odgovorni organizator prireditve

Turizem Kranjska Gora

Kolodvorska ulica 1c

4280 Kranjska Gora