Nalaganje...

Razpoložljivi datumi

Podrobnosti dogodka

NE BODI KOT DRUGI

KONCERT UGLASBENE POEZIJE V BOŽIČNEM IN NOVOLETNEM RAZPOLOŽENJU

DITKA in FERI LAINŠČEK 

DOM KULTURE LJUTOMER
Petek, 28.12.. 2018 ob 19.00.

Pevka, kitaristka in komponistka Ditka in pisatelj ter pesnik Feri Lainšček v družbi spremljevalne zasedbe že tretjo leto zapored pripravljata božično novoletni koncert uglasbene poezije. Za letošnjo lokacijo so izbrali Dom kulture Ljutomer.

»Ne bodi kot drugi«
je naslov pesmi Ferija Lainščka, ki jo je pred leti uglasbil Ditkin oče Gorazd Čepin. Pesem je postala velika uspešnica, njen naslov pa moto glasbenice in pesnika, ki svojo zgodbo pišeta na drugačen način, iz srca in za dušo.

Gre za glasbeno-literarni dogodek, kjer Ditka s svojo spremljevalno zasedbo izvaja pesmi Ferija Lainščka, ki sta jih uglasbila z njenim očetom in so zbrane na Ditkinih dveh zgoščenkah Ne bodi kot drugi (2013) in Ne spreminjaj me (2016). 
Na koncertu boste poleg omenjenih naslovnih pesmi slišali še ostale, ki so izšle v preteklih letih, denimo Bližina, Drugi breg želja, Ko zvezde žarijo in najnovejšo Srečanje.
Poleg uglasbene poezije bo Ditka predstavila tudi nekaj avtorskih pesmi v angleškem jeziku, manjkala pa ne bo tudi kakšna božična, primerna za najlepši čas v letu.
Posebnost dogodka je vmesna interpretacija poezije Ferija Lainščka, ki dvigne dogodek na visoko kulturno raven. 

Rdeča nit lirike Ferija Lainščka, ki jo prepeva Ditka, je ljubezen. Besedila so lepa, čutna in sporočilna, glasba pa je nežna in poslušljiva. 

Ditki se bodo na koncertu poleg Ferija Lainščka pridružili še njen oče Gorazd Čepin na klaviaturah in back-vokalu, Jan Lužnik na bas kitari in back-vokalu in David Slatinek na tolkalih.

 

Odgovorni organizator prireditve:

GOGO MUSIC, GORAZD ČEPIN S.P.

Partizanska cesta 4

2390 Ravne na Koroškem